PRIJAVE PROTIV MILA ZBOG TEŠKIH KRIVIČNIH DELA: Tužilaštvo vaga da li će Đukanović odgovarati za stvaranje kriminalne organizacije

Novosti online

15. 02. 2021. u 17:28

PROTIV aktuelnog predsednika Crne Gore Mila Đukanovića podneto je 18 krivičnih prijava od 2017. godine, od kojih u 12 tužioci nisu našli osnov za pokretanje istrage.

ПРИЈАВЕ ПРОТИВ МИЛА ЗБОГ ТЕШКИХ КРИВИЧНИХ ДЕЛА: Тужилаштво вага да ли ће Ђукановић одговарати за стварање криминалне организације

Foto: EPA

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), navodi ovaj dnevnik, još nije utvrdilo da li će Đukanović odgovarati za stvaranje, kako navode, "kriminalne organizacije, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, primanje mita, javno pozivanje na izvršenje terorističkih dela, izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja".


Upravo za ta krivična dela Đukanović je prijavljen u poslednje četiri godine, i to su četiri predmeta koja su još u fazi izviđaja.

Od ostalih 14 prijava, dve su prosleđene drugim nadležnim tužilaštvima, a u 12 specijalni tužioci nisu našli osnov za pokretanje istrage i eventualno podizanje optužnice.

Prijavu zbog stvaranje kriminalne organizacije protiv Đukanovića je 2017. podneo funkcioner Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović.+

Foto: Printskrin

Osim protiv Đukanovića, Radulović je krivičnu prijavu podneo i protiv tadašnjeg premijera Du­ška Mar­ko­vi­ća i nekolicine ministara.


Radulović je tada saopštio je da je u prijavi naveo broj­ne doka­ze o pro­tiv­za­ko­ni­tom i kri­mi­nal­nom de­lovanju, kao što su kri­vič­na de­la pro­tiv imo­vi­ne, plat­nog pro­me­ta, ži­vot­ne sre­di­ne, zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja, pra­nje nov­ca, stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, pišu Vijesti, uz detaljno navođenje ko je i kada podneo krivičnu prijavu protiv crnogorskog predsednika.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)