MOGUĆE STROŽE MERE U CRNOJ GORI - Bajić: Ovi gradovi su kritični

Tanjug

17. 02. 2021. u 10:14

MINISTARSTVO zdravlja Crne Gore razmatraće danas predlog Instituta za javno zdravlje o uvođenju strožih epidemioloških mera za sprečavanje širenja zaraze korona virusa, najavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić.

МОГУЋЕ СТРОЖЕ МЕРЕ У ЦРНОЈ ГОРИ - Бајић: Ови градови су критични

Foto: Uprava policije

Bajić je gostujući u emisiji "Boje jutra" naTV Vijesti rekao da je stopa kumulativne incidence visoka u Budvi, Tivtu, Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Kotoru, Herceg Novom i Ulcinju.

- Ti gradovi su i dalje kritični - rekao je Bajić ne isključujući mogućnost uvođenje strožih mera u ovim gradovima.

Prema njegovim rečima, da bi se sprečilo širenje zaraze najbolje bi bilo, kaže, da se sve zatvori, jer se mere ne poštuju posebno u ugostiteljskim objektima.

Govoreći o donaciji Srbije, Bajić je rekao da će prvi kontingent od 2.000 vakcina stići večeras u 18 časova na podgorički aerodrom.

Podsetio je da je napravljena nacionalna strategija za imunizaciju i da su u prioritetnoj grupi štićenici domova za stare i institucija za smeštaj lica sa težim poremećaja razvoja i osobe koje brinu o tim licima.

U drugoj prioritetnoj grupi su zdravstveni radnici i oosbe starije od 80 godina....

Bajić, kako prenosi portal Vijesti, nije želeo da licitira datumima dolaska vakcina drugih proizvođača, a građani će, kazao je, o svemu biti blagovrememo obavešteni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati