PRITVOR ZA DVOJICU „LOVACA“: Beranci odstrelili mečku - događaj uznemirio javnost u Crnoj Gori

M. S.

19. 02. 2021. u 12:48

U OSNOVNOM državnom tužilaštvu u Beranama, posle saslušavanja određeno je zadržavanje od 72 časa za M.Č. (30) i D.G. (36) iz Berana, koji se krivičnom prijavom ovlašćenih pripadnika Centra bezbednosti Berane sumnjiče da su izvršili krivično delo kvalifikovano kao ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

ПРИТВОР ЗА ДВОЈИЦУ „ЛОВАЦА“:  Беранци одстрелили мечку - догађај узнемирио јавност у Црној Гори

Foto: ED "Breznica"

Kako je saopštila Uprava policije Crne Gore, povodom događaja koji je uznemirio javnost u službene prostorije policije dovedeno je šest lica u cilju rasvetljavanja ovog krivičnog dela.


- Od M.Č. je oduzeta lovačka puška, oružni list, kao i mobilni telefon. Osim toga, jutros je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koriste M.Č., R.R. (50), R.Č. (53) i D.G.  Kod M.Č. je pronađen redenik sa 12 komada lovačke municije, te i 10 komada puščane municije koji su oduzeti radi veštačenja. Pretresom prostorija koje koristi R.R. pronađene su četiri lovačke puške, optički nišan, dva okvira municije i 30 komada patrona koji predmeti su takođe oduzeti radi veštačenja - saopštila je Uprava policije.

Zadržani M.Č. i D.G. se sumnjiče da su u četvrtak u mestu Jela-Breza, u selu Rovca ubili mečku, majku dva medvedića, koja je pod „čudnim okolnostima“ iz svog brloga sa mečićima stigla do Berana, a potom se vratila do Rovaca, gde je odstreljena, baš u vreme kada su spasioci pristigli iz Podgorici pokušavali da skinu jedno meče sa bora pred hotelom „Berane“, dokle su medvedi stigli, prešavši desetak kilometara. Povratak u Rovca bio je koban po mečku, dok se o medvedićima ništa ne zna...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije