HITAN SASTANAK U CRNOJ GORI: Rešava se problem krivolova - ove teme na stolu

M. S.

20. 02. 2021. u 00:20

MINISTARSTVO poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sazvalo je večeras hitan sastanak povodom aktuelnog problema krivolova, a s posebnim osvrtom na ubistvo mečke u Beranama, i najavilo akciju spašavanja mečića u subotu u Beranama, od kojih je jedno od dva mečeta primećemo u subotu popodne na Polici nedaleko od Berana o čemu je sačinjen video zapis.

ХИТАН САСТАНАК У ЦРНОЈ ГОРИ: Решава се проблем криволова - ове теме на столу

Foto: ED "Breznica"

-Prvi potez će biti pokušaj spašavanja mečića. Nije poznato šta se desilo sa njima. Akcija će biti sprovedena u subotu kada će ministar Aleksandar Stijović, sve nadležne službe (inspekcijske i lokalne), lokalna udruženja na terenu i zainteresovani građani u Beranama preduzeti sve neophodne mere sa ciljem pronalaženja i zaštite mladunaca koji nisu dovoljno odrasli za samostalno preživljavanje u divljini, saopštno je iz Ministarstva poljoprivrede, uz naglasak da je neophodno pristupiti sistematskom rešavanju problema krivolova u Crnoj Gori.

-Juče je ubijena i sova ušara u Podgorici, dok je pre nekoliko dana ubijena srna sa lanetom, kao i dva beloglava supa sa satelitskim transmiterima iz Hrvatske, a zabeleženi su i drugi slučajevi stradanja divljači i ptica počinjeni od NN lica na teritoriji Crne Gore, podsetili su iz Ministarstva, koje ističe da će tražiti izjašnjenja od odgovornih lica i institucija nakon čega će inicirati inspekcijski nadzor u Beranama.

Da podsetimo, posle ubistva mečke u selu Rovca desetak kilometara od Berana, policija je uhapsila dva Beranca protiv kojima je osnovni državni tužilac u Beranama odredio zadržavanje od 72 sata, sumnjičeći ih da su počinili krivično delo krivično delo kvalifikovano kao ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova radićemo na rešavanju problema korišćenja vatrenog oružja u lovu, kao i usaglašavanja broja registrovanog oružja sa brojem korisnika koji plaćaju lovačku članarinu da bi se došlo do podatka koliko oružja je u zloupotrebi. Svaki vid krivolova će biti procesuiran. kako je naglasio ministar Stijović, a preispitaće se lovačke nadoknade, korišćenje lovačkog oružja, kao i lovačkih pasa u lovu, način lova u lovištima posebne namene i drugo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju