FRONT NEĆE BRĐANINA: Kriza vlasti u Crnoj Gori kulminirala pitanjem izbora šefa Uprave policije

V.K. - S.Đ.

23. 02. 2021. u 08:38

IZBOR šefa policije Crne Gore gurnuo je Vladu Zdravka Krivokapića u političku krizu i to pola godine od parlamentarnih izbora i pada režima Mila Đukanovića!

ФРОНТ НЕЋЕ БРЂАНИНА: Криза власти у Црној Гори кулминирала питањем избора шефа Управе полиције

Foto arhiva Novosti

Demokratski front kao najjači politički savez nove parlamentarne većine najavio je da neće podržati predloženog kandidata Zorana Brđanina, koji je plod konsenzusa premijera Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića. Smatraju da su svi kandidati osim advokata Dražena Medojevića povezani sa bivšim režimom.

- Tražili smo poništavanje konkursa kako bi se omogućilo raspisivanje novog konkursa na kome bi se kandidovali i Dražen Medojević i Predrag Šuković koji nisu funkcionisali u sistemu Veselina Veljovića - poručili su Andrija Mandić i Milan Knežević.

Obećao ostavku

MINISTAR unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kategoričan je da je Brđanin pravi izbor za mesto direktora Uprave policije. Nezvanično se moglo čuti da je ministar spreman da u slučaju da Brđanin ne opravda očekivanja - podnese ostavku!

Foto Monitor

Juče se oglasio i vicepremijer Dritan Abazović ističući da se izborom Brđanina došlo "do najboljeg rešenja za mesto direktora Uprave policije".

Foto Vijesti

- To je predlog ministra Sekulovića i mislim da je to primereno. Sa moje strane postoji puna podrška i mislim da je to stav svih članova Vlade - kazao je Abazović, dodajući da bilo ko da treba da stupi na važnu funkciju u sektoru bezbednosti mora da prođe određene provere.

"DPS IGRAČ"

NEBOJŠA Medojević, lider Pokreta za promene i nekadašnji član Odbora za odbranu i bezbednost, kazao je da su vlasnici "Vijesti" postavili čoveka Duška Markovića i Veselina Veljovića za direktora policije!

- Velika pobeda Željka Ivanovića u odnosu na Krivokapića, čiji je kandidat bio Klikovac. Otvara se šampanjac i u hacijendama Duška Markovića i Veselina Veljovića. Njih dvojica su inače školovali policajca Brđanina u inostranstvu - navodi Medojević.

- Ako ćete konkretno o Brđaninu, on je i do sada više puta bio proveravan iz razloga što je obavljao aktivnosti u Upravi policije i neko je ko ima pristup podacima još odranije. Žao mi je što u Crnoj Gori sve mora da bude dramatično i mistično, kao da se radi o ljudima koji dolaze iz nepoznatih struktura. Na kraju, rezultat će pokazati da li rade kako treba ili ne.

Abazović je ocenio da mnogi ljudi koji su u policiji nisu mogli da dođu do rezultata jer je struktura na samom vrhu bila postavljena pogrešno.

- Tražim da i novoj Vladi date šansu da pokaže da li će ostvariti rezultate ili ne. Mislim da ih ima u ova dva meseca. A mislim da će to biti još mnogo bolje - poručio je vicepremijer.

Na pitanje da prokomentariše optužbe DF-a u kome smatraju da je imenovanje Brđanina "nastavak DPS prakse", Abazović je odgovorio da je "DF takva organizacija koja je protiv svega što nije apsolutno po njihovoj volji".

- Vlada će usvojiti predlog i uputiti ga na mišljenje Skupštini. Do tada, Brđanin će biti v. d. direktora Uprave policije - rekao je Abazović.

Direktor Uprave policije trebalo je da bude izabran u petak, ali do toga nije došlo, jer je, kako se moglo čuti, došlo do oprečnih stavova predsednika Vlade, Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova, Sekulovića. Navodno je premijer imao svog favorita - Dragana Klikovca, dok je Sekulovića podržao Abazović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)