FRONT NEĆE BRĐANINA: Kriza vlasti u Crnoj Gori kulminirala pitanjem izbora šefa Uprave policije

V.K. - S.Đ.

23. 02. 2021. u 08:38

ФРОНТ НЕЋЕ БРЂАНИНА: Криза власти у Црној Гори кулминирала питањем избора шефа Управе полиције

Foto arhiva Novosti

IZBOR šefa policije Crne Gore gurnuo je Vladu Zdravka Krivokapića u političku krizu i to pola godine od parlamentarnih izbora i pada režima Mila Đukanovića!

Demokratski front kao najjači politički savez nove parlamentarne većine najavio je da neće podržati predloženog kandidata Zorana Brđanina, koji je plod konsenzusa premijera Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića. Smatraju da su svi kandidati osim advokata Dražena Medojevića povezani sa bivšim režimom.

- Tražili smo poništavanje konkursa kako bi se omogućilo raspisivanje novog konkursa na kome bi se kandidovali i Dražen Medojević i Predrag Šuković koji nisu funkcionisali u sistemu Veselina Veljovića - poručili su Andrija Mandić i Milan Knežević.

Obećao ostavku

MINISTAR unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kategoričan je da je Brđanin pravi izbor za mesto direktora Uprave policije. Nezvanično se moglo čuti da je ministar spreman da u slučaju da Brđanin ne opravda očekivanja - podnese ostavku!

Foto Monitor

Juče se oglasio i vicepremijer Dritan Abazović ističući da se izborom Brđanina došlo "do najboljeg rešenja za mesto direktora Uprave policije".

Foto Vijesti

- To je predlog ministra Sekulovića i mislim da je to primereno. Sa moje strane postoji puna podrška i mislim da je to stav svih članova Vlade - kazao je Abazović, dodajući da bilo ko da treba da stupi na važnu funkciju u sektoru bezbednosti mora da prođe određene provere.

"DPS IGRAČ"

NEBOJŠA Medojević, lider Pokreta za promene i nekadašnji član Odbora za odbranu i bezbednost, kazao je da su vlasnici "Vijesti" postavili čoveka Duška Markovića i Veselina Veljovića za direktora policije!

- Velika pobeda Željka Ivanovića u odnosu na Krivokapića, čiji je kandidat bio Klikovac. Otvara se šampanjac i u hacijendama Duška Markovića i Veselina Veljovića. NJih dvojica su inače školovali policajca Brđanina u inostranstvu - navodi Medojević.

- Ako ćete konkretno o Brđaninu, on je i do sada više puta bio proveravan iz razloga što je obavljao aktivnosti u Upravi policije i neko je ko ima pristup podacima još odranije. Žao mi je što u Crnoj Gori sve mora da bude dramatično i mistično, kao da se radi o ljudima koji dolaze iz nepoznatih struktura. Na kraju, rezultat će pokazati da li rade kako treba ili ne.

Abazović je ocenio da mnogi ljudi koji su u policiji nisu mogli da dođu do rezultata jer je struktura na samom vrhu bila postavljena pogrešno.

- Tražim da i novoj Vladi date šansu da pokaže da li će ostvariti rezultate ili ne. Mislim da ih ima u ova dva meseca. A mislim da će to biti još mnogo bolje - poručio je vicepremijer.

Na pitanje da prokomentariše optužbe DF-a u kome smatraju da je imenovanje Brđanina "nastavak DPS prakse", Abazović je odgovorio da je "DF takva organizacija koja je protiv svega što nije apsolutno po njihovoj volji".

- Vlada će usvojiti predlog i uputiti ga na mišljenje Skupštini. Do tada, Brđanin će biti v. d. direktora Uprave policije - rekao je Abazović.

Direktor Uprave policije trebalo je da bude izabran u petak, ali do toga nije došlo, jer je, kako se moglo čuti, došlo do oprečnih stavova predsednika Vlade, Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova, Sekulovića. Navodno je premijer imao svog favorita - Dragana Klikovca, dok je Sekulovića podržao Abazović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)