BESNI NA KRIVOKAPIĆA I ABAZOVIĆA: Tenzije u Tuzima - policija zatvara ugostiteljske objekte, Đeljošaj preti otporom naroda

V. K.

25. 02. 2021. u 09:43

PRIPADNICI policije jutros su stigli u Tuzi kako bi zatvorili ugostiteljske objekte koji su jutros otvroreni uprkos merama koje je donelo Ministarstvo zdravlja.

БЕСНИ НА КРИВОКАПИЋА И АБАЗОВИЋА: Тензије у Тузима - полиција затвара угоститељске објекте, Ђељошај прети отпором народа

Foto: V.K.

Predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj smatra da se radi o političkoj odluci Vlade i "osveti zbog isticanja zastave Kosova i Albanije na zgradi opštine".


-Neka dođu premijer Zdravko Krivokaić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović ovde kod nas, da vidimo u čemu je problem. Premijer će snositi odgovotnost ako se u Tuzima što desi. Mi ovde branimo Ustav i zakone Crne Gore. Ovo se ne može dešavati u NATO članici, kazao je Đeljošaj, poručujući da će ukoliko policija interveniše ona naići na otpor Tuzana. On instistra da sa nadležnima, ukoliko dođu, komunicira na maternjem, albanskom jeziku, ili uz pomoć prevodioca.


Igor Galić, direktor Instituta za javno zdravlje, saopštio je da je odluka nadležnih da zatvore ugostiteljske objekte u Tuzima donesena kako bi se stanovništvo te opštine zaštitilo od koronavirusa i sprečio rast inficiranih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima