NOVI UDAR NA SRBE: Stvara se nova odmetnička "nacija" na Balkanu (VIDEO)

Novosti online

25. 02. 2021. u 19:24

Dr Aleksandar Raković bio je danas gost u jutarnjem programu TV Pink gde je govorio o novim napadima na srpsku naciju u Crnoj Gori.

НОВИ УДАР НА СРБЕ: Ствара се нова одметничка нација на Балкану (ВИДЕО)

Foto Pixabay

Raković je kazao da se ne treba baviti cirkuzantom Mirašem Dedeićem, već da neuporedivo veću opasnost za napad na srpsku naciju u Crnoj Gori čini manifest podgoričkog dnevnog lista “Vijesti” kojim se promoviše tzv. crnogorsko-srpska nacija, a vrh Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori stavlja nasuprot Srpske pravoslavne crkve.

Pritom, prema “Vijestima” vrh Srpske pravoslavne crkve čine samo vladika Joanikije i Gojko Perović.

Budući da vladika Joanikije ima integralni srpski nacionalni identitet i svest o narodnom i crkvenom jedinstvu, ne postoji nikakva mogućnost da ovaj srpski episkop uđe u sukob sa Srpskom pravoslavnom crkvom, naglasio je Raković.

Time je izvesno, dodao je on, da “Vijesti” zlonamerno guraju Gojka Perovića u tu vrstu konfrontacije jer Perović, za razliku od Joanikija, ima dvostruki crnogorsko-srpski identitet.

Raković je posebno podvukao da ni Perović neće pristati na tu ulogu, u koju ga očito guraju “Vijesti”, da postane neki ideolog tzv. crnogorsko-srpske nacije za razbijanje jedinstvene i nedeljive srpske nacije u Crnoj Gori.

Istoričar je još kazao kako bi bilo apsurdno da se na čelo tog novog projekta “crnogorstva” stavi bilo ko svestan koliko je Srbija učinila za obnovu crkvenog života u Crnoj Gori, a time i za redovan rad Cetinjske bogoslovije.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)