JEDAN POŠTAR NA 26 SELA: Problem meštana Bihora, korisnika usluga crnogorske Pošte

M. S.

27. 02. 2021. u 13:10

U OPŠTINI Petnjica, na području Bihora, u 26 sela poštu nosi samo jedan poštar! Osim njega, u lokalnoj oronuloj pošti radi jedan šalterski službenik.

ЈЕДАН ПОШТАР НА 26 СЕЛА: Проблем мештана Бихора, корисника услуга црногорске Поште

Foto Radio Petnica

- Preko pošte u Petnjici mesečno se izda oko 8.000 računa, više od 1.000 uputnica, mnoštvo drugih pošiljki. Tu se distribuiraju penzije i druga primanja. Zahtevamo hitno rešenje našeg problema - kažu nezadovoljni meštani.

- Jedan poštar fizički nije u mogućnosti da servisira sve usluge i da dođe do svakog mesta gde je to potrebno. Pošta u Petnjici ne fukcioniše punim kapacitetom. Jedan šalterski radnik i jedan poštar nisu dovoljni da bi se na odgovarajući način servisirale sve usluge koje se obavljaju preko ove ustanove.

Po rečima korisnika usluga Pošte, poštar radi u otežanim uslovima, bez službenog auta, iako se radi o veoma razuđenom terenu. Zato su brojni korisnici usluga prinuđeni da dolaze do Petnjice, prevaljujući i po tridesetak kilometar da bi uzeli ili platili najobičniji račun.

- Stvar je još teža kad se zna da u našim selima obitavaju uglavnom staračka domaćinstva, čiji članovi, dobrim delom, nisu u stanju da putuju, naročito u zimskom periodu - ističu stanovnici Bihora.

- Zato ponovo apelujemo na Poštu Crne Gore da zaposli dodatne radnike koji bi uspevali da dođu do svake kuće i tako izađu u susret brojnim korisnicima, jer je to od obostrane koristi, deo je obraćanja građana Bihora direkciji crnogorske Pošte.

REŠENjE

KAKO stvari stoje, Pošta u Petnjici bi, kako je rečeno iz direkcije te kompanije, uskoro trebalo da dobije još jednog zaposlenog. Time bi muke građana Bihora konačno bile rešene.

Ismet Kočan, u ime građana mesnih zajednica Javorova, Murovac i Poroče, kaže da za rešavanje ovog problema nisu potrebna velika sredstva.

- Pošta u Petnjici bi trebalo da ima bar tri poštara i dva šalterska radnika - kaže predsednik MZ Bor, Irvin Adrović, koji tvrdi da je ovakvo stanje u Pošti dodatni razlog sa seobe sa ovog područja koje je po tome postalo poznato.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024