DVA PUTA PRST U OKO SRBIJI: Dritan ponovo čestitao "nezavisnost" lažnoj državi Kosovo!

Novosti online

26. 02. 2021. u 20:29

ZAMENIK premijera Crne Gore, Dritan Abazović ponovo je poželeo tzv. Kosovu srećnu "trinaestu godišnjicu nezavisnosti", reagujući na kritike predsednika opštine Tuzi Nika Đelošaja da Prištini nije uputio čestitku i postavljajući mu kontra pitanje, zašto predsednik Crne Gore ne objavljuje javno korenspondenciju sa tzv. Kosovom i da li mu možda sada to više nije važno, prenosi RTK.

ДВА ПУТА ПРСТ У ОКО СРБИЈИ: Дритан поново честитао независност лажној држави Косово!

Foto: EPA

Abazović je istakao da nije želeo da postane deo Krivokapićeve vlade sve dok nije potpisan sporazum da Crna Gora neće preispitivati nezavisnost Kosova.

„Čestitao sam (tzv.) Kosovu nezavisnost, čestito je i premijer. Što se tiče (tzv.) Kosova jasno vam je da nisam bio spreman da se pridružim koaliciji u vladi Crne Gore bez potpisivanja sporazuma da je pitanje nezavisnosti (tzv.) Kosova nepovredivo, što se tiče nove vlade - rekao je Abazović.

Lider pokreta Crno na bijelo Dritan Abazović ističe da je normalno da "susedi" na Balkanu grade dobre odnose uz međusobno poštovanje.

- Što se tiče čestitke, objavljena je na dva jezika i to je nešto što se lako može videti, jer je javno. Vladina politika je takva da želi da stvori najbolje moguće odnose sa svim zemljama u regionu i pokuša da doprinese slabljenju polarizacije i povišenih tenzija - rekao je Abazović.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)