JOŠ NIJE KASNO DA DOVEDETE FIGURU DO SAVRŠENSTVA: Laganim vežbama do zategnutih trbušnjaka

Ивана Ковачић
Ivana Kovačić

04. 07. 2023. u 20:00

POSTEPENIM starenjem sve je teže zadržati ravan i zategnut stomak, jer su za većinu klasični trbušnjaci preteški. Osim toga, oni često mogu da uzrokuju pojavu bolova u vratu i leđima.

ЈОШ НИЈЕ КАСНО ДА ДОВЕДЕТЕ ФИГУРУ ДО САВРШЕНСТВА: Лаганим вежбама до затегнутих трбушњака

Foto Shutterstock

Ipak, ovo nije razlog da se odustane od želje za dobrom linijom za koju je ključan zategnut stomak. Postoje vežbe za zatezanje trbušnog zida koje uopšte nisu naporne i teške. Vrlo su jednostavne i namenjene svima, i onima u dobroj formi, i onima koji su potpuno "zaribali".

Radite ih svakodnevno po pola sata i bićete više nego zadovoljni njihovim efektom.

Opružanje potkolenica

Lezite na ravnu podlogu. Ruke su pored tela. Naizmenično opružajte jednu pa drugu potkolenicu, s kolenima jedno pored drugog. Ponovite 10 puta zatežući stomak.

Izdražaj

Lezite na ravnu podlogu. Ruke su pored tela. Zategnite stomačne mišiće tako da se lumbalni deo "prilepi" na podlogu. Zadržite nekoliko sekundi i opustite. Ovu vežbu možete da radite i sa savijenim i sa opruženim nogama. Ponovite 10 puta.

Ruke ispod zadnjice

Lezite na ravnu podlogu, a ruke stavite ispod zadnjice. Istovremeno podižite obe noge od podloge od osam do 10 centimetara uvis, pa lagano spustite. Ponovite 10 puta.

Kolena ka licu

Lezite na ravnu podlogu. Naizmenično povlačite kolena ka licu, a suprotnom rukom dajte otpor podizanju. Ponovite 10 puta sa svakim kolenom.

Istovremeno

Lezite na ravnu podlogu. Istovremeno podižite kolena ka licu dok rukama dajete otpor a donjim delom leđa gurate podlogu. Malo zadržite stegnute mišiće pa opustite. Ponovite 10 puta.

Guranje

Lezite do su vam laktovi pored tela. Laktovima gurajte podlogu zatežući mišiće stomaka i leđa. Ponovite 10 puta.

Laktovi u visini ramena

Lezite na ravnu podlogu sa laktovima sa strane u visini ramena. Laktovima gurajte podlogu zatežući stomačne mišiće, zadržite nekolikor sekundi i opustite. Ponovite 10 puta.

Podizanje peta

Lezite na ravnu podlogu. Ruke su pored tela. Podižite pete od pet do 10 centimetara od podloge, a donjim delom leđa gurajte podlogu. Ponovite 10 puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024