DREN JAČA CEO ORGANIZAM: Malo čudo prirode, a veliki čuvar zdravlja - iskoristite i plod i koštice i list i cvet

V. N.

13. 12. 2023. u 19:02

SVAKI deo drena je jestiv i dobar za zdravlje. Bilo da je reč o plodu, listu, kori, cvetu, svežim ili osušenim košticama.

ДРЕН ЈАЧА  ЦЕО ОРГАНИЗАМ: Мало чудо природе, а велики чувар здравља - искористите и плод и коштице и лист и цвет

Foto: Free Images Unsplash

U Italiji i Francsukoj plod drena se koristi za proizvodnju vina i želea, a nezreli plodovi konzerviraju se u slanoj vodi poput maslina.

Dren je vrlo delotvoran u ublažavanju upale grla, malokrvnosti, bolesti bubrega, dijareje, hemoroida, a pomaže i u zaceljivanju rana.

U značajnim količinama delovi drena sadrže tanin, pektin i brojne organske kiseline, kao i mnoštvo vitamina, a na prvom mestu vitamin C, kog ima više nego pomorandža u istoj količini.

Ruski naučnici su ustanovili da kora stabla i listovi drena deluju protiv mikroba. Mesnati deo ploda i ulje iz semenki mogu se koristiti za regeneraciju kože i sluzokože.

Redovno konzumiranje drenjina poboljšava rad bubrega i jetre, a normalan rad jetre važan je za eliminisanje toksina iz organizma. Normalan rad bubrega je takođe važan za izbacivanje toksina putem urina.

Čaj od plodova

ZA pripremu čaja od drenjina potrebne su dve kašičice osušenog ploda i 250 ml vode. U vrelu vodu sipajte drenjine i ostavite ih da se kuvaju 10 minuta. Sklonite posudu sa vatre i procedite pripremljeni čaj. Pijte ga dok je još topao i eventualno ga zasladite po želji.

Drenjina, plod drena, obiluje mineralima kao što su cink, kalijum, bakar, magnezijum, natrijum i gvožđe. Svi ovi minerali veoma su bitni za jačanje imuniteta, te bi zbog toga trebalo da jedete ove plodove kada je sezona prehlada.

S obzirom na to da pomažu boljem radu bubrega, drenjine sprečavaju zadržavanje vode u organizmu, a samim tim i doprinose smanjenju visokog krvnog pritiska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!