ČAJ OD LUKA - NARODNI LEK PROTIV PREHLADE: Jača imunitet, ublažava kašalj i reguliše nivo holesterola

I. K.

17. 01. 2024. u 13:30

STARI lek za saniranje tegoba koje uzrokuje prehlada je čaj od crnog luka.

ЧАЈ ОД ЛУКА - НАРОДНИ ЛЕК ПРОТИВ ПРЕХЛАДЕ: Јача имунитет, ублажава кашаљ и регулише ниво холестерола

Foto Shutterstock

Ovaj prirodni "eliksir" protiv prehlade i za ublažavanje kašlja istovremeno jača kardiovaskularni sistem i reguliše nivo holesterola. Njegovu delotvornost potvrdila je i nauka. Dokazano je da ovaj čaj jača imunitet, ublažava kašalj, grlobolju, prehladu i curenje iz nosa.

Sa medom i cimetom

Da biste pripremili ovaj izuzetno delotvoran čaj, u šolju vode dodajte trećinu glavice luka. Kada se luk skuva, procedite čaj i u njega dodajte kašičicu meda i kašičicu cimeta. Sačekajte da se med i cimet rastvore, a zatim popijte čaj. Preporuka je da se popiju tri šolje ovog čaja dnevno.

Sa jabukom i limunom

Za pripremu čaja trećinu jabuke i trećinu glavice crnog ili crvenog luka prokuvajte u šolji vode. Čaj procedite, pa zasladite po želji medom i kada se malo prohladi dodajte limunov sok. Preporuka je da se popiju tri šolje ovog čaja dnevno.

Sa biberom i đumbirom

Stavite šolju vode u lonče da proključa i dodajte naseckanu glavicu luka i dva do tri zrna crnog bibera. Po želji može da se doda i jedan kolut đumbira. Poklopite i pustite da lagano kuva oko 15 do 20 minuta. Nakon toga procedite čaj i popijte ga dok je topao. Ovaj čaj je malo jači i dovoljno je do dve šolje dnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!