GOTOVO da nema nijedne samostalne države u Evropi koja nije nastala promenama granica njihovih geopolitičkih i ratnih suparnica, utanačenim tajnim (masonskim) diplomatskim radom.

Darko

17.08.2020. 07:24

Da li autor poseduje verodostojne dokaze (recimo u smislu nekakve arhive,vrlo mi je tesko da definisem formu) koji bi bili dati na uvid nasim istoricarima radi eventualne provere ? Jer samo navedena lista licnosti ,pripadnika masonskih loza,je vise nego impresivna.Da li je moguce zaista dokazati vezu sa Templarima,recimo barjak koji Milos drzi u ruci uTakovu na Cveti 1815? Nekakva slicnost postoji,ali podatak da na crkvi brvnari u Takovu postoje simboli masona?Malo vise konkretnih dokaza za pocetak. Jedino sto se pozdano zna u vezi Templara je da njihovo blago nikada nije pronadjeno i da je dobar deo clanova uspeo da prezivi pomenuti pogrom.Postoje razne teorije o kasnijim aktivnostima ovog reda.I za kraj-prema nasim istorijskim podacima, preci Milosa Obrenovica se ne povezuju ni sa kakvim kraljevskim porodicama?Takodje sa strane njgove supruge Ljubice(Vukomanovic) nema slicnih informacija. Sve u svemu vrlo neobican clanak.

Vuk

18.08.2020. 11:15

@Darko - Pa isti ovakav barijak na slici nosi i Bosko Jugovic. Uostalom, svo nase plemsto iz srednjeg veka ima istaknute zastave koje lice na ovu? Sto i nije cudno jer je u srednjem veku templarstvo bilo veoma atraktivno zbog svoje moci, a tadasnji Srbinsu bili malo mudriji od danasnjih.

Djoka

18.08.2020. 19:10

@Darko - Slazem se, masoni navode razne poznate licnosti da su bili masoni, kako bi privukli nove clanove. Ne verujem za vecinu navedenih da su bili masoni, realno nema dokaza za vecinu. Svako ko je malo usao u tematiku mogao je videti obicni okultizam i sluzenje djavolu, potpunu suprotnost hriscanstvu. Sustinski, tu su ljudi koji zarad materijal ih benefita nemaju problem da zazmure na te cinjenice.

As Bre

18.08.2020. 21:56

Još čuvam poštansku marku iz doba okupacione Nedićevske vlade (1941. godina), gde je nacrtan srpski seljak sa šubarom, kako rukama gura dva stuba a ispod piše:"BORIMO SE PROTIV MASONA"! Masoni na sve strane, čak su i deci u školi podmetnuli šestarre. Pa gde ih sve ne nađoste a oni toliko tajanstveni.