DO 2025.SVAKA KUĆA I SVAKO SELO IMAĆE BRZI INTERNET: Prvo domaćinstvo u Zagorici priključeno na mrežu

J. Ž. Skenderija

27. 01. 2023. u 15:04

U SELU Zagorica, kod Topole, završeni su radovi uvođenja brzog interneta, u okviru Projekta razvoja širokopojasne infrastrukture u ruralnim predelima Srbije.

ДО 2025.СВАКА КУЋА И СВАКО СЕЛО ИМАЋЕ БРЗИ ИНТЕРНЕТ: Прво домаћинство у Загорици прикључено на мрежу

ministarstvo informisanja

Tim povodom ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, predsednik opštine Topola, Vladimir Radojković i generalni direktor Telekoma, Vladimir Lučić, obišli su Zagoricu.

- U decembru smo krenuli sa radovima, a danas prvi korisnik brzog interneta je jedno domaćinstvo u ovom selu, gde će deca videti šta znače usluge brzog interneta sa protokom preko 100 megabajta u sekundi. Korisnik danas postaje i škola, gde će đaci moći da imaju sve sadržaje koje imaju i đaci u svim ostalim školama u Srbiji - izjavio je ministar Jovanović.

Ministar Jovanović je istakao da je ovo jedan od najvećih projekata Ministarstva informisanja i telekomunikacija čijom se realizacijom očekuje da do 2025. godine svaka kuća i svako selo u Srbiji budu povezani na brzi internet, kako bi svaki građanin, bilo da živi u gradu ili na selu, imao iste uslove za unapređenje kvaliteta života.

- Od izuzetne važnosti je uvođenje brzog interneta zato što će građani u Zagorici, ali i u svim drugim selima u Srbiji moći da koriste sve elektronske usluge koje smo razvijali prethodnih godina, kao i imati iste mogućnosti kakve imaju i građani u najvećim centrima u Srbiji - rekao je Jovanović.

Ministar Mihailo Jovanović i direktor Telekoma Vladimir Lučić su tokom današnje posete Zagorici obišli prvo domaćinstvo koje je priključeno na brzi optički internet, a osnovcima tog domaćinstva uručili na poklon dva laptop računara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!