AMBASADA JAPAN U BEOGRADU : Proslavljen 63 rođendan cara Naruhita

J. Su.

24. 02. 2023. u 17:48

Ambasada Japana u Beogradu priredila je juče svečani prijem povodom rođendana japanskog cara Naruhita, 126. cara te države.

АМБАСАДА ЈАПАН У БЕОГРАДУ : Прослављен 63 рођендан цара Нарухита

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 Svečanosti su prisustvovali predsednica Vlade Ane Branabić, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministri bez portfelja Edin Đerlek i Novica Tončev, kao i drugi zvaničnici i članovi diplomatskog kora.

Japanski car Naruhito, koji je napunio 63 godine, krunisan je 1. maja 2019. godine, nakon što je njegov otac Akihito abdicirao. Ambasador Japana u Srbiji Kacumata Takahiko pozdravio je prisutne i zahvalio Vladi i narodu naše države na dugogodišnjem prijateljstvu.

- Iskoristio bih ovu priliku da izrazim srdačnu zahvalnost Vladi i narodu Republike Srbije na dugogodišnjem prijateljstvu sa Japanom, koje je prošle godine obeležilo 140. godinu postojanja - kazao je ambasador Takahiko, na svečanom prijemu održanom u Beogradu.

Ambasador je podsetio na posetu pokojnog premijera Šinzo Abea Srbiji i njegov sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, i dodao da odnosi Srbije i Japana ulaze u novu eru bilateralne, regionalne i međunarodne saradnje.

- Najznačajnija prekretnica bila je poseta pokojnog premijera Abea Srbiji 2018. godine - istakao je ambasador Takahiko. - Njegov sastanak sa predsednikom Vučićem otvorio je put unapređenju naših odnosa u različitim oblastima.

Kako je dodao, ponosan je na projekte i investicije u Srbiji u mnogim oblastima i rekao da je zajednički cilj ovih projekata promocija održivosti i razvoj ljudskih resursa.

- Najiskrenije sam zahvalan podršci više od 20 kompanija koje izlažu eksponate neke od tih visoko kvalitetnih proizvoda i projekata ispred ulaza ove hale - poručio je ambasador Japana u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije