Selidbe kroz Beograd - Kako odabrati dobru agenciju

Novosti online

27. 04. 2023. u 15:36

ISTRAŽIVANjE koje je sproveo University of Auckland Business School pokazalo je da slediba spada u top 5 najstresnijih situacija u životu. I zaista, ko se barem jednom u životu selio sigurno ovo može da potvrdi.

Селидбе кроз Београд - Како одабрати добру агенцију

freepik.com

Agencije za selidbe su tu da nam olakšaju ovaj veliki posao, i da nam taj stres umanje. Međutim, i ovde postoji problem. Kako postoji veliki broj agencija, postavlja se pitanje kako da odaberemo onu pravu. Zato danas govorimo upravo o tome kako da pronađete i odaberete dobru agenciju za selidbe u Beogradu.

Širok spektar usluga ukazuje na kvalitet

Iako selidba može da deluje i ponekad zaista i jeste samo prevoz stvari od tačke A do tačke B, u najvećem broju slučajeva to je zapravo mnogo veći posao. Pritom posao koji zahteva obučenost i profesionalizam.

Tako, ukoliko vidite da agencija nudi usluge koje zahtevaju posebnu obučnost kao recimo selidbe klavira ili umetničkih slika, to ukazuje na pouzdanost agencije. Ovakve vrste selidbi, pored obučenosti, zahtevaju i posebnu opremu za obezbeđivanje ovih ili drugih posebno osetljivih predmeta.

Posao pakovanja i obezbeđivanja stvari takođe može da oduzme dosta vremena, neretko više nego sama selidba. Kako je teško odvojiti vreme za to, a nije jednostavno pronaći ni kutije i materijal za obezbeđenje stvari (streč folije, pucketave folije) jednostavnije je pronaći agenciju koja pruža tu uslugu.

Ukoliko želite da uštedite nešto novca, možete i sami da pakujete stvari, a da kutije, streč folije i pucketave folije kupite u agenciji za selidbe, ukoliko agencija nudi uslugu prodaje ovih stvari. Ali vam savetujemo da izračunate i uporedite troškove samostalnog pakovanja i agencijsku cenu usluge pakovanja kako biste bili sigurni da vam se samostalno pakovanje zaista isplati.

Transparentnost cena je odlika pouzdane agencije

Ne postoje dve iste selidbe. Mnogo je faktora koji definišu cenu usluga, od udaljenosti, količine stvari, da li zgrada poseduje lift ili ne i slično, tako da nije moguće da cena bude fiksna i unapred određena. Međutim, agencije za selidbu nakon razgovora sa vama i definisanja usluga koje će da pruže i saznanja detalja bi trebalo da daju svoju procenu, odnosno ponudu. Važno je da ponuda bude konkretna i konačna, lišena bilo kakvih dodatnih ili skrivenih troškova.

Proverite da li agencija pruža i dodatne usluge

Jednako važan, i posao koji nam takođe može uzeti dosta vremena i energije jeste i montaža i demontaža nameštaja. Ukoliko nemamo adekvatan alat, pred izgubljenog vremena može da dođe i do oštećenja nameštaja. Tako je od velike koristi kada agencija pruža i ovu vrstu usluga.

Izdavanje magacina je još jedna usluga koja na neki način izlazi iz standardne ponude agencija za selidbe ali može da nam bude od velike pomoći. Naime, ukoliko vaš stan kuća ili poslovni prostor u koji treba da budu unesene stvari, još uvek nije gotov, stvari možete da skladištite u magacinu agencije za selidbe. Beograd, ima nekoliko agencija koje pružaju ovu vrstu usluga, a među njima se izdvaja agencija za selidbe Ajkula.

Proverite utiske o agenciji

Sjajno je ukoliko imate prijatelje koji su već koristili usluge neke agencije, pa možete kod njih da se raspitate u njihovim utiscima. Ovo je verovatno jedan od pouzdanijih načina da se uverite u kvalitet agencije.

Ukoliko nemate prijatelje ili poznanike koji su koristili usluge agencije za selidbe, internet vam može biti od velike pomoći. U svakom trenutku možete da proverite recenzije i utiske korisnika. Istina, ovo nije tako pouzdan način kao u prvom slučaju. Stoga je naš savet da recenzije sa interneta uzimate sa određenom dozom rezerve i kao smernice, a ne kao konačan sud.

Upoznajte se lično sa radnicima i opremom agencije

Odlazak u agenciju je najbolji način da se uverite u kvalitet. Ovo je naš savet da uradite pre zaključenja dogovora ili ako niste uspeli na drugi način da steknete neki pouzdan utisak. Ovo je način da se upoznate kako sa radnicima i načinom rada u agenciji, tako i sa vozilima i opremom agencije. Ovo je zasigurno najpouzdaniji način da se uverite da će vaše stvari da budu bezbedno preseljene.

Najbolje je da pronađete agenciju koja nudi širok dijapazon usluga, od pripreme i obezbeđivanja stvari, preko usluga skladištenja, pa sve do selidbi posebno zahtevnih komada nameštaja. Pritom, ponuda je velika pa ćete uspeti da dobijete kompletnu uslugu, a da to ipak ne predstavlja veliki udar za vaš kućni budžet.

Nadamo se da su vam naši saveti bili od pomoći, i da je vaša potraga za dobrom agencijom za selidbe u Beogradu završena. Nama preostaje da vam poželimo srećnu selidbu!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola