Wienerberger proizvodi ponosni nosioci Eko-znaka: Ekološka posvećenost koja se ogleda na svim nivoima

Promo

03. 05. 2023. u 13:30

Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo je i ove godine Eko znak Republike Srbije Wienerberger proizvodima.

Wienerberger производи поносни носиоци Еко-знака: Еколошка посвећеност која се огледа на свим нивоима

Foto: Promo

Crep iz Kanjiže nosilac je ove prestžne oznake od prvog dodeljivanja pa do danas. Ekološka posvećenost jedna je od strateških opredeljenja kompanije Wienerberger, a ozbiljnost sa kojom kompanija pristupa u proizvodnji ogleda se na svim nivoima, imajući u vidu da zaštita životne sredine i korišćenje prirodne gline iz kontrolisanih resursa čine kor njenog poslovanja.

Kriterijumi koje proizvodi moraju da zadovolje kako bi bili nosioci Eko znaka propisani su Pravilnikom o EKO znaku. Ovim Pravilnikom su usaglašeni nacionalni kriterijumi ekološke proizvodnje sa evropskim, čime su definisani principi po kojima je napravljen proizvod sa ekološkom oznakom i tako su usklađeni sa principima po kojima se dobija EU ekološka oznaka Cvet.

Dodela Eko znaka nije samo potvrda kvaliteta proizvoda već svakako i kompanijske odgovorne proizvodnje, te slogan Prijatelj životne sredine ovde dobija poseban značaj. Presovani crep iz Wienerberger pogona predstavlja ekološki proizvod počevši od same sirovine i proizvodnje, dugog upotrebnog veka pa sve do odlaganja, recikliranja ili njegove prenamene.

Osim odgovorne proizvodnje i očuvanja biodiverziteta na lokacijama resursa, cilj kompanije je i da na primeru dobre prakse podigne kolektivnu svest o očuvanju prirode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)