I MI RADIMO NA VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: Najveća Evropska konferencija o novim tehnologijama

E. R.

13. 05. 2023. u 12:17

U BEOGRADU je juče otvorena najveća evropska konfe­rencija o novim tehno­logijama, koja će tra­jati naredna tri dana.

И МИ РАДИМО НА ВЕШТАЧКОЈ ИНТЕЛИГЕНЦИЈИ: Највећа Европска конференција о новим технологијама

Mihailo Jovanović, Foto Tanjug

Kako je rekao ministar informisanja i tele­komunikacija Mihailo Jovanović, organizo­vanje ove konferencije dokaz je da su Beograd i Srbija postali regi­onali tehnološki li­der.

Prema rečima Jova­novića, naredna tri dana će se govoriti na konferenciji o razvoju veštačke inteligenci­je, o blokčejnu, o biotehnolo­giji i sve­mu što Srbija radi i radiće na ovom polju . Mini star je dodao da će se prezentovati i uspesi Srbije u ovom sektoru, koji je postao naša naj­bolja privredna grana.

- Govorićemo o to­me šta smo radili da razvijemo inovativne centre, naučno-tehno­loške parkove, da done­semo strategiju razvoja veštačke inteligenci­je, osnujemo Institut za razvoj veštačke in­teligencije i da se Sr­bija pozicionira kao regionalni digitalni lider zemlja koja pred­njači u razvoju digital­nih tehnoloških reše­nja - dodao je ministar.

Konferencija u "Štark areni", Foto Tanjug

Kako je objasnio Jova­nović, na jučerašnjem događaju konferencija je okupila preko 40.000 učesnika.

- Neki su došli, po­jedini će putem mreža pratiti konferenciju, i ovde dolazi "krem" ko­ji se bavi tehnologijama i značajno je što se de­šava u Beogradu, jer će naši inženjeri imati prilike da uče od naj­boljih iz celog sveta, da razmene znanja iz obla­sti nove tehnologije - istakao je Jovanović.

Prvog dana zakazan je panel "Kako Vlada po­država nove tehnolo­gije", na kojem će govo­riti predsednik Vlade Crne Gore Dritan Aba­zović, direktor za IT i preduzetništvo pri kabinetu premijerke Vlade Republike Srbije Nenad Paunović i izvr­šni direktor Blokčejn centra Dubai Marvan Alzarouni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo