DRAMATIČNI SNIMAK SPASAVANJA ŽENE NA DIVČIBARAMA: Survala se u kanjon reke, izvlačili je sedam sati (VIDEO)

Novosti online

23. 05. 2023. u 19:28

U NEDELjU je uspešno završena akcija spasavanja žene (57) iz Rume nakon što se ona povredila, a potom i upala u kanjon Crne reke u podnožju Maljena, koja protiče u blizini turističkog mesta Divčibare, a sada je na zvaničnom Fejsbuk profilu GSS objavljen snimak spasavanja.

ДРАМАТИЧНИ СНИМАК СПАСАВАЊА ЖЕНЕ НА ДИВЧИБАРАМА: Сурвала се у кањон реке, извлачили је седам сати (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk/Gorska služba spasavanja Srbije

Naime, žena je pala tokom planinarske ture, prilikom čega se povredila, a nakon toga upala u reku na potezu od Ljutog krša do Podbukova, a spasioci su je pronašli kod Golupca.

Pripadnici Gorske službe spasavanja odmah su po dojavi krenuli u hitnu akciju spasavanja, te su zajedno sa vatrogascima iz Valjeva, uspeli da posle sedmočasovne potrage spasu ženu (57) iz Rume koja je pala u kanjon.

Aleksa Dragojlović, spasilac Gorske službe spasavanja otkrio je kako je protekao sam proces spasavanja, istakavši

- Sam poziv je primljen oko 12 časova. Po samom dobijanju koordinata iz Valjeva izlaze tri spasioca i posle sat vremena uspevaju da dođu do nje na sredini kanjona Crne reke koji je u tom delu najdublji - rekao je Aleksa.

Dragojlović je dodao da je veliki problem bio transport kroz sam kanjon zbog visine vode s obzirom da je nadošla reka. Samim tim je, kako kaže, odlučeno da se osoba transportuje vertikalnim putem uz jednu stranu brda do nekog grebenskog puta, a potom da se preuzme odgovarajućim vozilom i da se preveze do službe hitne medicinske pomoći

(Kurir)

BONUS VIDEO: ZIGI JE ZVEZDA DANA - Pas spasilac se vratio u svoju Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)