KRUŠEVLJANI SAKUPILI VIŠE OD 100.000 DINARA ZA KRISTINU: Nastavlja se humanitarna akcija (FOTO)

S.BABOVIĆ

29. 05. 2023. u 10:01

VIŠE od 100.000 dinara sakupljeno je na Humanitarnom bazaru za lečenje Kristine Blagojević (18) juče u Kruševcu, a borba za lek iz Japana koji može da pomogne ovoj divnoj devojci da pobedi tumor se nastavlja.

КРУШЕВЉАНИ САКУПИЛИ ВИШЕ ОД 100.000 ДИНАРА ЗА КРИСТИНУ: Наставља се хуманитарна акција (ФОТО)

Foto:Kplo srpskih sestara Krusevac

- Hvala vam svima na nesebičnom angažovanju, svakoj donaciji, deljenju objava, volontiranju pored tezgi - objavljeno je na Fejsbuk stranici Obrok za porodicu Kruševac, organizacije koja je organizovala bazar. - Bravo, humani narode, uspeli smo koliko toliko da pomognemo Kristini u njenoj borbi.

Brojni Kruševljani i udruženja pomažu učenici Politehničke škole u teškim trenucima.

Foto:Budi human

Fondacija Budi human

Kristina Blagojević (18) iz Kruševca godinama se bori protiv tumora mozga. Agresivni karcionom glioblastum gladus uklonjen je u celini na Klinici za neourohirurgiju 2021. godine, ali se bolest vratila posle godinu dana. Brojne humanitarne akcije uspele su da, posle operacije u KCS, mladu Kruševljanku odvedu do intervencije u Istanbulu.

Sada su potrebna sredstva za lečenje u Japanu i primanje inovativne terapije lekom „delitakt“.

- Kristina je bila zdravo i veselo dete koje je uživalo u svom detinjstvu sve do 2020. godine kada su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije - navode u Fondaciji „Budi human“. - Usledili su specijalistički pregledi i dijagnostika. Tek u leto 2021. godine kada je Kristina imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu konstatovano je da ima zloćudni tumor.

Kristina sa roditeljima i dva brata živi u selu Globare kod Kruševca. Sami ne mogu da se izbore sa ogromnim medicinskim troškovima. Da dođe do leka, Kristini se može pomoći i slanjem SMS poruka na humanitarni račun Fondacije „Budi human“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!