Montažna vikendica na planini? Evo šta vam je potrebno!

Novosti online

22. 05. 2023. u 16:00

VIKENDICA na planini je san mnogih, ali problem nastaje već u trenutku kada se planira njena gradnja.

Монтажна викендица на планини? Ево шта вам је потребно!

Foto: Free Images Pixabay

Nedostatak dobrih puteva, nedovoljno struje i vode pravi problem kod klasičnog zidanja, a radnike treba angažovati mesecima da bi posao bio gotov. Potrebno je brže i efikasnije rešenje koje se postavlja samo za par dana- potrebni su kontejneri!

Šta oni nude i kako ih dodatno obezbediti pročitajte u nastavku teksta.

Kontejneri svih tipova – idealan izbor za montažnu vikendicu koja će da traje

Kontejneri se prave od metalne konstrukcije i mogu imati najrazličitije namene. Dizajniraju se i prilagođavaju željama kupaca pa je jedan od čestih izbora i stambeni kontejner, tj. prostor koji je pogodan za boravak i spavanje.

Kontejneri kao vikendice se lako transportuju, imaju vrata, prozore i mogu da budu obloženi materijalnom koji je imitacija drveta pa da vaša planinska kuća izgleda kao jedno sa prirodom.

Modularni kontejneri mogu biti i na sprat, sa nekoliko prostorija, sa stepeništem… mogućnosti su brojne i interesantno izgledaju.

Kupci često biraju koncept staklenih zidova pa imaju smeštaj koji je udoban, kvalitetan, a ujedno i pruža neverovatan pogled na prirodu kojoj se divite.

Kontejneri su najpovoljniji sistem gradnje vikendice, vrlo brzo se isporučuju i odmah su useljivi što znači da za kratko vreme možete imati objekat po želji i traženim karakteristikama.

Dodatno obložite montažnu vikendicu sa sendvič panelima

Iako se planinske vikendice nalaze na višim nadmorskim visinama gde su zime oštrije, a leta hladnije, u njima ne mora biti tako ako se iskoriste sendvič paneli za oblaganja.

Sendvič paneli su termoizolacioni paneli i odlični su za dodatnu izolaciju montažnih objekata kakvi su kontejneri. Prave se vrlo jednostavno, od dva sloja aluminijuma između kojih se nalazi izolacioni materijal.

Lako se montiraju i skidaju, ne otežavaju konstrukciju, a koriste se i za izolaciju zidova i kao izolacija krova.

Izolacioni materijal – pur pena ili kamena vuna su izuzetno efikasne, ali i bezbedne po život pa je odlična ideja da se prostor dodatno obezbedi i smanji trošak zagrevanja uz mnogo prijatnije uslove stanovanja.

Sendvič paneli se biraju i za izolaciju kuća, poslovnih objekata, hala, hladnjača…i uvek čine veliku razliku pre i posle montiranja.

Norveških radijatori za brzo i ekonomično zagrevanje vikendice

Planinski dom se ne može zamisliti bez peći na drva, ali mnogi biraju i norveške radijatore kao brz i efikasan način dogrevanja kada to prilike zatraže.

Zima na planini može da bude vrlo hladna, ali i ne samo to. I letnje noći su često sveže, pa je potrebno imati neki sistem za brzo i pravovremeno zagrevanje. Na termostatu podesite temperaturu i za samo par minuta uživate u toplijoj prostoriji.

Norveški radijatori su i bezbedni, mogu se programirati, a čine jedan od najekonomičnijih načina za zagrevanje pa se zato koriste kako u domovima tako i u objektima koji se ne koriste često, kakve su i vikendice.

Od postavljanja stambenog kontejnera preko izolacije pa do postavljanja norveških radijatora – ceo proces vam neće oduzeti više od nedelju dana, jeftin je i pružiće idealne uslove za odmor i uživanje.

Razmislite o ovakvim opcijama za svoju planinsku vikendicu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!