VEČERAS SASTANAK SAVETA RODITELJA "RIBNIKARA" I PREDSTAVNIKA VLADE: Roditelji očekuju odgovore

Novosti online

29. 05. 2023. u 17:09

SASTANAK Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" s predstavnicima Vlade zakazan je za večeras, a na njemu bi trebalo roditelji da dobiju odgovore na zahteve kompletnog Saveta roditelja.

ВЕЧЕРАС САСТАНАК САВЕТА РОДИТЕЉА РИБНИКАРА И ПРЕДСТАВНИКА ВЛАДЕ: Родитељи очекују одговоре

Foto D. Milovanović

Podsetimo, Savet roditelja prvobitno je izneo svojih sedam zahteva, a roditelji učenika VII/2 naknadno su uputili svoje zahteve Ministarstvu prosvete, među kojima je i suspenzija direktorke, pedagoga i psihologa ove škole.

Inače, prema pisanjima medija, od sedam zahteva Saveta roditelja neki su već ispunjeni - glavni ulaz škole je zatvoren za učenike, koristi ga samo nastavno osoblje, dok deca koriste tzv. mali ulaz, a ispunjen je i zahtev da odeljenje VII/2 dobije tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi s decom bez učešća školskog psihologa radi obezbeđenja nepristrasnosti.

Zahtevi Saveta roditelja

- Zahtevamo rekonstrukciju događaja i objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istaga i u kojoj je fazi

- Tražimo da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom jer kod dece postoji strah da će on biti na slobodi

- Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII2 odeljenja bez učešća školskog psihologa radi obezbeđenja nepristrasnosti

- Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu VII2 odeljenja mora se naći način da oni ne ulaze na glavni ulaz i da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu

- Predlažemo kompletno renoviranje škole do septembra

- Pružamo kompletnu podršku nastavničkom kadru

-Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima dece koji je obišao ceo svet kao i slike roditelja i dece i da isti budu sankcionisani

Kako je danas saopštilo Ministarstvo prosvete, predložena je smena direktorke OŠ "Vladislav Ribnikar" Snežane Knežević i suspenzija pedagoga i psihologa škole, što su takođe bili zahtevi roditelja dece iz VII2 odeljenja.

BONUS VIDEO: ISPRED ŠKOLE MRTVA TIŠINA - Veliki broj građana odaju počast u knjizi žalosti

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)