POGLEDAJTE AKCIJE SPASAVANJA: 75 osoba evakuisano tokom noći - pune ruke posla za pripadnike Sektora za vanredne situacije (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

16. 06. 2023. u 09:30

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, nakon obilnih padavina tokom noći evakuisali su 75 osoba iz poplavljenih područja u različitim delovima Republike Srbije, a trenutno je na snazi ukupno 37 vanrednih situacija.

ПОГЛЕДАЈТЕ АКЦИЈЕ СПАСАВАЊА: 75 особа евакуисано током ноћи - пуне руке посла за припаднике Сектора за ванредне ситуације (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: MUP

Na području Sokobanje evakuisano je ukupno 25 osoba iz mesta Jabukar i Čair, dok je u naselju Palilula u Kragujevcu evakuisano 14 osoba, od čega je jedno dete.

U selu Trnava kod Jagodine evakuisane su 22 osobe, dve osobe su izvučene iz Velike Vrbnice kod Kruševca iz poplavljenog automobila, a četiri osobe su izvučene iz mesta Vrdula i Bapsko polje kod Kraljeva.

Foto: MUP

Takođe, u selu Tulare kod Prokuplja evakusiane su tri osobe, a u mestima Viča, Kučići i Mršnici kod Čačka još pet osoba.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a osim evakuacije, angažovani su na crpljenju vode u svim navedenim mestima.

Foto: MUP

Od 26. maja, kad su počele obilnije padavine na teritoriji Republike Srbije, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na 603 intervencije sa ukupno 1.300 vatrogasaca-spasilaca sa 642 vozila i 632 pumpe i 55 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa 17 vozila i 22 čamca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove