BRUS PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU, KLIZIŠTA I POPLAVE U 20 SELA Predsednica opštine: Šteta ogromna, najvažnije je da nema žrtava (FOTO)

S.BABOVIĆ

16. 06. 2023. u 11:26

OPŠTINA Brus proglasila je vanrednu situaciju na celoj teritoriji.

БРУС ПРОГЛАСИО ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ, КЛИЗИШТА И ПОПЛАВЕ У 20 СЕЛА Председница општине: Штета огромна, најважније је да нема жртава (ФОТО)

Foto:opstina Brus

- Vanredna situacija proglašava se zbog obilnih atmosferksih padavina, pojave bujičnih voda, poplava, odrona i klizišta i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja - predočavaju u Opštinskom štabu za vanredne situacije.

Nepogode ugrožavaju 20 naseljenih mesta: Ribare (Kozići, Milićevići, Moskovljevići, Gočmanci, Vučkovići), Donje Leviće, Đerekare, Žiljci, Velika Grabovnica, Budilovina, Milentija, Osredci, Kriva Reka, Bogiše, Čokotar, Vitoše, Sudimlja, Batote, Žunje, Lepenac.

Odnesen je most u Maloj Vrbnici.

- Voda je prodrla u više stambenih i pomoćnih objekata i nanela ogromnu štetu na putevima - navodi Violeta Milosavljević, predsednica opštine Brus, koja je sa saradnicima na terenu.

- Ono što je najvažnije je da nema žrtava.

I do bruske opštine se otežano dolazi usled odrona na putu, koji je u međuvremenu otklonjen. Saobraćaj je normalizovan ka Kopaoniku, ali su putari i dalje na terenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom