MINISTAR GAŠIĆ I IGOR JURIĆ POTPISALI MEMORANDUM O ZAŠTITI DECE: Zajednički, protiv nasilja i delinkvencije

Z. GRUMIĆ

23. 06. 2023. u 19:27

MINISTAR unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić potpisali su danas u Novom Sadu Memorandum o saradnji MUP-a sa tom NVO, dokument kojim će se doprineti razvoju strategije u vezi sa prevencijom vršnjačkog nasilja i maloletničke delinkvencije.

МИНИСТАР ГАШИЋ И ИГОР ЈУРИЋ ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О ЗАШТИТИ ДЕЦЕ: Заједнички, против насиља и делинквенције

Z. Grumić

Bezbednost dece je među prioritetima Ministarstva unutrašnjih poslova koje ima kapacitete, znanje, volju i istrajnost u sprovođenju svih aktivnosti na prevenciji i suzbijanju svih oblika nasilja nad najmlađima, izjavio je ministar Gašić i naglasio da pripadnici MUP-a vrlo predano rade na sprečavanju i suzbijanju maloletničke delinkvencije, vršnjačkog i drugih oblika nasilja nad decom.

Gašić je, nakon što je zajedno sa Jurićem potpisao memorandum, ukazao na značaj informisanja, edukacije i drugih aktivnosti kako bi deca bila što bolje zaštićena od raznih vidova nasilja koja im prete u savremenim uslovima života.

- Upravo je ovaj memorandum još jedan primer koji pokazuje da MUP snažno podržava sve aktivnosti kojima čuvamo miran i srećan život svakog deteta, prvenstveno kada je reč o bezbednosti dece – naglasio je Gašić.

Ministar je naveo niz preventivnih i drugih aktivnosti koje vrlo posvećeno sprovode pripadnici MUP-a u zaštiti najmlađih, od edukovanja o nasilju, načinima zaštite, do toga kome i kako da se obrato za pomoć.

- Sa decom moramo da razgovaramo, da sa njima radimo, da odgovorimo na sva njihova pitanja i nedoumice, da im iznad svega pokažemo da smo tu – kazao je ministar i dodao da je to jedini način da se deca sklona vršnjačkom nasilju vrate na pravi put.

Gašić je zahvalio Juriću na dosadašnjoj saradnji MUP-a sa njegovom fondacijom i NVO koju predvodi.

Naglašavajući veliki značaj potpisanog dokumenta za celokupno naše društvo, Jurić je rekao da je uz podršku javnosti kada je reč o zaštiti bezbednosti dece izuzetno važna pomoć i podrška institucija, pogotovo takvih kao što je MUP.

- Od dolaska Bratislava Gašića na funkciju ministra unutrašnjih poslova konkretizovali smo značajan broj aktivnosti, koje se odnose pre svega na implementaciju Amber alert sistema, dobili smo kontakt-tačke za brže reagovanje MUP-a kada mi imamo određena saznanja u vezi sa zlostavljanjem dece i drugim problemima – istakao je Jurić.

On je posebno naglasio važnost podrške Centru od stručnjaka u MUP-u, koja je usledila nakon Gašićevog dolaska na čelnu funkciju u tom ministarstvu .

Jurić je neveo značaj stručne podrške kada je reč o unapređenju rada i kapaciteta u vezi sa internet nasiljem i zaključio da je svaka tačka potpisanog memoranduma isključivo u interesu deteta.

Odgovarajući na konstataciju novinara o tome da je potpisao memorandum sa ministrom čiju ostavku traže učesnici protesta, Jurić je istakao da je njemu bezbednost svakog deteta u našoj zemlji prioritet i da je organizaciji na čijem je čelu podrška institucija veoma važna a ona je došla, kako je naglasio, tek kada je došao ovaj ministar.

- Ja zbog toga ne mogu i neću da se obazirem na bilo kakve proteste, zahteve i slično. Meni je interes deteta prioritet i smatram da tako treba da razmišlja svaki građanin ove zemlje, pa i sam ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!