VEČERAS PLJUKOVI SA GRMLJAVINOM U POJEDINIM DELOVIMA SRBIJE: Meteorolog otkriva ima li opasnosti od olujnih nepogoda

Novosti online

24. 06. 2023. u 21:18

U TOKU večeri kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na jugu i na zapadu Srbije, a naročito na području Pčinjskog i Jablaničkog okruga, na području Peštarske visorani i Raškog okruga.

ВЕЧЕРАС ПЉУКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ У ПОЈЕДИНИМ ДЕЛОВИМА СРБИЈЕ: Метеоролог открива има ли опасности од олујних непогода

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Još jedan grmljavinski sistem zahvatio je Kolubarski okrug  i premešta se prema severu Šumadije i ka području Podunavlja.

Svi ovi padavinski i grmljavinski sistemi premeštaju se u jugozapadnoj visinskoj struji.

U ostalim predelima Srbije ponegde se očekuje slaba kiša, naročito na području Pomoravlja, delova zapadne i centralne Srbije, dok će u Vojvodini biti suvo.

Prema rečima meteorloga Đorđa Đurića, u zonama jačih pljuskova i kratkotrajnih grmljavinskih oluja očekuje se da padne preko 20 mm kiše po kvadratnom metru.

I drugi dan vikenda Srbiji će doneti promenljivo oblačno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ali se ne očekuje opasnost od grmljavinskih nepogoda. Maksimalna temperatura biće od 25 do 29°C, u Beogradu do 26°C.

Početkom sledeće sedmice očekuje se sunčano i pravo letnje vreme, ali bez velikih vrućina. Jutra će biti prijatna i sveža, a tokom dana maksimalna temperatura biće od 25 do 29°C u ponedeljak, dok će u utorak u većini predela biti oko 30°C.

U sredu se očekuje prolazno naoblačenje i osveženje sa pljuskovima i grmljavinom.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: Učenici Tehničke škole u Kikindi snimili su film o prevenciji suicida

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!