OVDE RAZUMEMO ODAKLE DOLAZIMO I ŠTA NAM JE CILJ POSTOJANJA: Patrijarh Porfirije stigao u manastir Visoke Dečane (FOTO)

Novosti Onlajn

29. 06. 2023. u 17:45

PATRIJARH Porfirije stigao je danas u manastir Visoke Dečane, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

ОВДЕ РАЗУМЕМО ОДАКЛЕ ДОЛАЗИМО И ШТА НАМ ЈЕ ЦИЉ ПОСТОЈАЊА: Патријарх Порфирије стигао у манастир Високе Дечане (ФОТО)

Foto: SPC

Posle dočeka poglavara srpske pravoslavne crkve od strane dečanskog bratstva predvođenog arhimandritom Savom, patrijarh Porfirije se pomolio pred moštima Svetog kralja Stefana Dečanskog.

- Jevanđelje gospodnje kaže: "Ljubite jedni druge". To nam je ostavljeno kao zakon. To nam je ostavljeno kao pravilo života, kao putokaz i smernica. To nam je ostavljeno kao sam Život! Ljubite jedni druge! Ako želimo da razumemo reč Hristovu, da razumemo Jevanđelje Hristovo, pravdu Božju i da spoznamo da smo to što jesmo – to je upravo ovde na Kosovu i Metohiji. To je upravo Bogorodica Ljeviška, to su Visoki Dečani, to je Pećka Patrijaršija, to je Kosovo polje, to je Devič, to su mnoge svetinje kojom je ukrašena kosovsko-metohijska zemlja. Ovde na ovom mestu, mi znamo ko smo i znamo šta smo. Ovde razumemo odakle dolazimo i šta nam je cilj postojanja. Ovde smo u svojoj kući - poručio je patrijarh Porfirije na Instagramu uz fotografije i video boravka na Kosovu.

U pratnji patrijarha su episkopi raško-prizrenski Teodosije, marčanski Sava, jegarski Nektarije i toplički Petar, kao i arhimandrit Danilo, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije, i protođakon Radomir Vrućinić, rektor Bogoslovije Svetog Save u Beogradu.

BONUS VIDEO: ZA VREME GOVORA PATRIJARHA - Helikopter KFOR-a nadleće Gračanicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED OBLAKA: Kakvo vreme možemo očekivati danas?