U OVIH OSAM SELA JE NAJVEĆA ŠTETA : Meštani svedoče za "Novosti" da je grad pao sa neba bez oblaka! (VIDEO)

S.BABOVIĆ

23. 07. 2023. u 19:10

OSAM sela u okolini Trstenika pretrpelo je najveću štetu usled prvog naleta superćelijske oluje, praćene gradom, potrvđeno je „Novostima“ u Štabu za vanredne situacije.

У ОВИХ ОСАМ СЕЛА ЈЕ НАЈВЕЋА ШТЕТА : Мештани сведоче за Новости да је град пао са неба без облака! (ВИДЕО)

Foto: privatna arhiva

Doneta je odluka o formiranju komisija za procenu štete na objektivima i poljoprivrednim zasadima.

- Najveću štetu su pretrpla naseljena mesta Ugljarevo, Lozna, Prnjavor, Planinica, Bogdanje,Medveđa, Velika Drenova i Selište, gde je došto do oštećenja na stambenim, pomoćnim i poslovnim objektima, na poljoprivrednim parcelama i automobilima - napominje Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

Ogromne količine leda sakupljali su meštani iz dvorišta. Fotografije i video - snimci ukazuju na razmere nesreće, koja je došla sa neba: šta nije od plodova palo na zemlju, na drvetu je ubio grad.

Od šljiva, jabuka, krušaka, do kukuruza i kalemova, jedva da je šta preživelo.

- Nismo svesni bili u trenutku šta nas je snašlo – svedoči za „Novosti“ Bojan Obradović, predsednik Saveta MZ Ugljarevo kod Trstnika.

- Nije bilo kiše, nije bilo vetra, samo jedan mali oblak. I onda se sve sručilo, kao suvi led. Od 140 kuća koliko ima u našem selu, niko nije prošao bez štete. Maltene nijedan krov nije pošteđen, svaki parkiran autor je ulubljen od grada.

U trsteničkoj Medveđi su u nedelju ujutro osvanuli uništeni voćnjaci i povrtnjaci.

- Od 2014. godine nas gotovo nijedna nepogoda nije prekoskočila, ali ovu katastrofu u subotu nismo doživeli do sada – svedoči za „Novosti“ Dragan Kojić, poljoprivrednik iz Medveđe.

Prema izveštaju Radarskog centra dejstvovano je sa 87 protivgradnih raketa na teritoriji Trstenika, gde je od sredine juna na snazi vanredna situacija. Danas se radilo na popunjavanju protivgradnih stanica dodatnim raketama.

Svi su u stanju dežurstva. Čeka se nov olujni talas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)