PLJUSKOVI I JAKA GRMLJAVINA: U ovom delu Srbije očekuju se najintenzivniji udari nevremena do kraja dana

Novosti online

07. 08. 2023. u 18:22

DO kraja dana na području Srbije biće pretežno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, dok će u većem delu Vojvodine biti suvo, na severu i pretežno sunčano.

ПЉУСКОВИ И ЈАКА ГРМЉАВИНА: У овом делу Србије очекују се најинтензивнији удари невремена до краја дана

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

U naredna dva sata najintenzivniji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na potezu od Podrinja preko Kolubarskog okruga i Šumadije, duž Save i Dunava do juga Banata, Pomoravlja, Podunavlja i Braničevskog okruga. U ovim predelima očekuje se da padne lokalno i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru, ali osim jake grmljavine, nema opasnosti od jačih oluja. 

Inače, ovi grmljavinski sistemi i procesi premeštaće se u zapadnoj visinskoj struji prema istoku.

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, kiša i pljuskovi sa grmljavinom do kraja dana očekuju se i na širem području Beograda.

Inače, Beograd je nešto posle 16 časova zajvatila snažna oblačnost sa obilnim pljuskovima sa grmljavinom. Beograd je trenutno i najhladniji grad u Srbiji, temperatura je 17°C. U ostalim predelima Srbije temperature se kreću uglavnom od 18 do 25°C, a u sunčanom Negotinu je 26°C.

Inače, Srbija je pod uticajem visnskog ciklona, ali i njegov uticaj počeće od sutra da slabi, pa sledi stabilizacija vremena.

Još sutra biće relativno sveže, a od srede uz sunčano vreme sledi i postepeni porats temperatura, ali bez vrućina do kraja sedmice.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: NEVREME STIGLO U KRUŠEVAC: Počeli jaki pljuskovi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!