OBOREN REKORD U KRUŠEVCU, ALI PONAJMANJE KIŠE OVOG LETA: Delovalo je strašno, ali podaci govore drugačije

S.BABOVIĆ

08. 08. 2023. u 15:23

DELOVALO juče da će provala oblaka potopiti Kruševac, ali se to uopšte nije dogodilo: svega 10 litara po metru kvadratnom padalo je na teritoriji grada, što je ubedljivo najmanje od svih kišnih dana ovog leta.

ОБОРЕН РЕКОРД У КРУШЕВЦУ, АЛИ ПОНАЈМАЊЕ КИШЕ ОВОГ ЛЕТА: Деловало је страшно, али подаци говоре другачије

Foto:S.Babović

Kruševljani se još uvek oporavljaju od kišnih padavina tokom juna, zbog čega je 16. tog meseca i proglašena vanredna situacija. Ništa srećnije nije bilo ni u julu i tokom vikenda. Nešto veće padavine (24 l/m2 kiše) registrovane su u ponedeljak samo na Jastrepcu.

Protivgradna odbrana nije dejstvovala, a na zalihama Radarskog centra je 808 raketa.

Nije bilo potrebe za angažovanjem vatrogasno-spasiličke jedinici, čiji su pripadnici gotovo neprestano angažovani na terenu. Pre dva dana su do kasno iza ponoći crpli vodu iz domaćinstava i objekata.

Najviše posla imali su u prvoj nedelji jula:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)