KOMPANIJA NIS PODRŽALA OBNOVU TRI DEČJA IGRALIŠTA U OPŠTINI KANJIŽA

Promo

22. 08. 2023. u 13:41

NASTAVLjAJUĆI da brine o zajednici u kojoj posluje, kao i o dobrobiti njenih članova, kompanija NIS podržala je obnovu tri dečja igrališta u naseljima opštine Kanjiža. Ovaj projekat, vredan dva miliona dinara, realizovan je u saradnji sa Udruženjem građana „LandART“ iz Kanjiže.

КОМПАНИЈА НИС ПОДРЖАЛА ОБНОВУ ТРИ ДЕЧЈА ИГРАЛИШТА У ОПШТИНИ КАЊИЖА

Foto: Promo

Zahvaljujući ovoj donaciji kompanije NIS, gotovo 1000 mališana iz naselja Male Pijace, Horgoš i Velebit,  dobili su nove bezbedne elemente na svojim igralištima, gde će imati priliku da stvaraju nove uspomene i uživaju u igri i razonodi sa svojim vršnjacima. Ovim povodom, igralište u Malim Pijacama obišli su Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, i Atila Šafranj, predstavnik udruženja „LandART“.

Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža, istakao je značaj saradnje sa kompanijom NIS.

- Nadam se da ćemo još dugo imati zajednički program i zajedničke akcije u vezi sa razvojem naše opštine. Danas imamo posebnu čast i mogućnost da dobijemo još dva miliona dinara kao posebnu donaciju od kompanije i zahvaljujemo na tome. Mi imamo 13 naselja i u tri ćemo sada imati obnovljeno igralište. Naša deca su naša budućnost i ako se oni dobro osećaju u našoj sredini, zajednici, opštini, onda se nadamo da će ovde ostati - rekao je Fejstamer.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, kazao je da su do sada u opštini Kanjiža zajednički realizovani brojni značajni projekti u korist građana i da će se saradnja nastaviti.

- Hteo bih da zahvalim građanima opštine Kanjiža na tome što nas doživljavaju kao partnere i svoje prijatelje i omogućavaju NIS-u da uspešno posluje na ovim prostorima. Mi ćemo, kao društveno odgovorna kompanija, učiniti sve što je do nas da još više učvrstimo taj odnos i da dalje poboljšavamo tu saradnju. U sledećoj godini NIS i opština Kanjiža sarađivaće u oblasti obrazovanja i mi ćemo uložiti sredstva u našu decu, jer je slogan NIS-a “Budućnost na delu“, a ta budućnost su naša deca - istakao je Smirnov.

Atila Šafranj, predstavnik Udruženja građana „LandART”, zahvalio je kompaniji NIS na podršci.

- Zahvaljujemo se Naftnoj industriji Srbije koja je i ove godine donirala sredstva iz kojih smo uspeli da na teritoriji Opštine Kanjiža obnovimo tri igrališta i to u Horgošu, Velebitu i u Malim Pijacama. Iz dobijenih sredstava trudili smo se da nabavimo ne samo atraktivne, već i bezbedne elemente, tako da ono što je ugrađeno i postavljeno na ovom igralištu ima sve bezbednosne sertifikate. Posla imamo još puno i iskreno se nadam da ćemo ubuduće imati prilike da sarađujemo sa NIS-om, a što se tiče rezultata dovoljno je samo da pogledate lica ovih mališana koji su oko nas - izjavio je Šafranj.

Dodatna informacija:

Kompanija NIS već godinama ostvaruje uspešnu saradnju sa opštinom Kanjiža. Između ostalog, ova opština je partner kompanije NIS i u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ od samog njegovog osnivanja 2009. godine. Samo u okviru ovog programa u Kanjižu je ukupno uloženo više od 76 miliona dinara i realizovano 98 projekata. Pored obnove dečjih igrališta u tri naselja opštine Kanjiža putem direktne donacije, kompanija NIS je u okviru programskog ciklusa „Zajednici zajedno“ 2021, iznosom od pet miliona dinara podržala projekat „Eko park za zdravu zajednicu“ čime su mališani sa teritorije opštine Kanjiža dobili prvi eko park, opremljen inovativnim parkovskim elementima i solarnim osvetljenjem, koji je oplemenjen i autohtonim vrstama biljaka. 

Ove godine programski ciklus „Zajednici zajedno“ takođe je usmeren na decu i mlade, odnosno na unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola, a za opštinu Kanjiža kompanija NIS je u okviru aktuelnog konkursa programa „Zajednici zajedno“, obezbedila sredstva u iznosu od osam miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)