SRPSKI TAG USKORO ĆE VAŽITI U CELOM REGIONU: Posle Severne Makedonije, naši vozači sada mogu bez zaustavljanja i kroz ovu državu

Novosti online

23. 08. 2023. u 12:15

MEMORANDUM o poslovnoj saradnji između preduzeća Monteput d.o.o. i javnog preduzeća Putevi Srbije potpisan je u Vladi Srbije, pa je tako posle saradnje sa Severnom Makedonijom, ona sada proširena i na Crnu Goru.

СРПСКИ ТАГ УСКОРО ЋЕ ВАЖИТИ У ЦЕЛОМ РЕГИОНУ: После Северне Македоније, наши возачи сада могу без заустављања и кроз ову државу

Foto: Novosti

Prema najavi Gorana Vesića, ministra građevinarstva, od 1. septembra srpski tag biće u primeni i na putevima Hrvatske, a najavljena je i saradnja sa BiH.

Grčka, Severna Makedonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora su nama najvažnije zemlje kada su u pitanju naši ljudi koji koriste automobile.

Kako je rečeno iz Puteva Srbije, ideja je integrisanje regiona i stvaranje jednog od najboljih sistema u Evropi.

 - Za nas je posebno važno povezivanje sa Crnom Gorom. Do kraja godine završavamo deo do Požege, a onda nastavljamo da gradimo 107 km puta ka CG. To nam je sada prioritet - rekao je Vesić.

Kako kaže, već je dogovoren železnički granični prelaz, a sada je na redu stvaranje jedinstvenog graničnog drumskog prelaza koji će olakšati putovanje, kao i rekonstrukcija pruge Beograd-Bar.

Podsećamo da je elektronska naplata putarine sa Severnom Makedonijom počela 1. jula, u okviru inicijative "Otvoreni Balkan", a tada je rečeno kako je potrebno da vozači prekonfigurišu "tag" za e-naplatu putarine sa pripejda na postpejd.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Razbijena kriminalna grupa u Kraljevu i Loznici, krali kola po celoj Evropi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!