ŠAPIĆ: Proces obezbeđivanja besplatnih udžbenika nije bio lak, ali je besprekorno sproveden

Novosti onlajn

29. 08. 2023. u 20:04

ODLUKA o besplatnim udžbenicima za osnovce i srednjoškolce nije bila nimalo laka, nije bilo lako naći novac, bili smo napadani sa svih strana, ubeđivani da to nećemo moći da sprovedemo, a besprekorno smo sve sproveli. Međutim, na sistem i mehanizam distribucije i raspodele udžbenika Grad Beograd nije mogao da utiče, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić gostujući u Beogradskoj hronici.

ШАПИЋ: Процес обезбеђивања бесплатних уџбеника није био лак, али је беспрекорно спроведен

Foto: RTS /printskrin

– Najveći broj škola uspeo je da raspodeli udžbenike, ukoliko negde bude kasnila isporuka siguran sam da će to biti obavljeno u roku od nekoliko dana – naglasio je Šapić i dodao da su ova i druge odluke koje je donosio Grad dovođene u pitanje sve dok nisu došle na izvršenje.

Kako je rekao, Beograd je mnogo toga obezbedio svojim građanima iz budžeta, te da je u centru politike Grada na čijem se čelu nalazi, briga o ljudima.

– Radimo rebalans budžeta u septembru i ponovo raspoređujemo sredstva. Sve ozbiljne kompanije, pa i Gradska uprava, tako i treba da funkcionišu. Sredstva koja nisu utrošena prebacuju se na druge pozicije, rade se preseci i nećemo da dozvolimo da sredstva ostanu neiskorišćena, a da imamo problem na drugom mestu. Pokušaćemo da sprovedemo još mera koje će ići u pravcu brige o ljudima, jer je servis koji Grad treba da pruža u tom pravcu jednako važan kao i velike infrastrukturne stvari. Pokušavamo da nijedna strana, svakodnevni život, ali i kapitali projekti napreduju – istakao je Šapić.

Za godinu i po dana, dodao je Šapić, nije bilo lako ispuniti sva očekivanja ljudi, a ne ugroziti veliki sistem kao što je Grad Beograd.

– U septembru ću izaći sa svim egzaktnim podacima o celom sistemu naplate karata, uslugama koje nisu postojale, a danas postoje, kako autobusi izgledaju, ali i tome šta smo uradili za šest meseci i šta planiramo da uradimo. Promene u javnom prvozu koje su se desile i koje će ljudi tek da osete su velike, samo zlonamerni će reći da danas javni prevoz nije bolji. Vozila su čistija, radi veći broj klima u vozilima nego ranije, a spremamo se i za nabavku novih autobusa i tramvaja. Nastavićemo da oporavljamo naš vozni park. Ideja nam je da u roku dve do tri godine imamo jedan od najboljih sistema javnog prevoza u ovom delu Evrope – rekao je gradonačelnik.

Govoreći o radu splavova na Savskom šetalištu, Šapić je rekao Grad Beograd neće odustati od uvođenja reda u toj oblasti, da ima opstrukcija, ali da Beograđani zaslužuju da žive u civilizovanom gradu.

BONUS VIDEO: VUČIĆ U VELIKIM RADINCIMA - Meni je žao što ste morali da čekate 50 godina da imate pristojan put

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo