"PRIŠTINA VEĆ DVE GODINE BLOKIRA CEFTA SPORAZUM" Momirović: Trgovina ne sme biti deo političke agende (FOTO)

Novosti online

12. 10. 2023. u 18:16

ZABRANA trgovine srpskom robom na teritoriji KiM je apsolutno neprihvatljiva i zato ponovo tražimo njeno hitno ukidanje. Trgovina, biznis, ekonomija, to je nešto što mora da nas spaja i te teme ne treba da budu deo političke agende, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što se danas u Briselu sastao sa komesarom za susedsku politiku i proširenje, Oliverom Varhejiem.

ПРИШТИНА ВЕЋ ДВЕ ГОДИНЕ БЛОКИРА ЦЕФТА СПОРАЗУМ Момировић: Трговина не сме бити део политичке агенде (ФОТО)

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

- Priština već dve godine blokira CEFTA sporazum i potrebno je prevazići blokade kako bismo obezbedili nesmetanu trgovinu i ekonomsku saradnju u regionu. Pregovori i saradnja u okviru CEFTA su od velikog značaja za prosperitet i stabilnost regiona - rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je istakao da ovo nije lako vreme za Srbiju i da smo pod snažnim pritiskom zbog dešavanja u Banjskoj.

- Stvorena je atmosfera da je Srbija odgovorna za ono što se desilo u Banjskoj. Mi to ne prihvatamo. Srbija je deset godina više nego konstruktivan partner u procesu pregovora između Beograda i Prištine, i ovaj incident ne može i ne sme biti ključna tačka u budućim pregovorima - naglasio je Momirović i dodao da je komesar Varheji pokazao razumevanje za naše pozicije i zato postoji nada da će biti pomaka u rešavanju ovih ključnih pitanja.

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

 

Tokom jednodnevne posete Briselu, ministar Momirović se sastao i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, poslanicom Alesandrom Moreti, predsedavajućom Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija, poslanikom Evropskog parlamenta Andorom Delijem, izvršnim direktorom Evrokomore Ben Batersom, kao i sa v.d. direktora CEFTA sekretarijata Danijelom Gačević.

BONUS VIDEO: "DRŽAVA OSLUŠKUJE NAŠE POTREBE, U KORAKU SMO SA SVETSKOM MEDICINOM" Hirurzi "Dedinje" za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)