MIROVIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI: U holu Skupštine Vojvodine povodom smrti Ištvana Pastora

J. S.

02. 11. 2023. u 14:25

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović prvi se danas upisao u Knjigu žalosti, otvorenu u holu ispred Velike sale Skupštine AP Vojvodine, povodom smrti predsednika Pokrajinske skupštine i lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora (68) koji je usled teške bolesti preminuo 30. oktobra.

МИРОВИЋ СЕ УПИСАО У КЊИГУ ЖАЛОСТИ: У холу Скупштине Војводине поводом смрти Иштвана Пастора

TANJUG (Nenad Mihajlović)

Posle Mirovića, u Knjigu su se upisali i potpredsednici Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine kao i narodni poslanici. Komemorativna sednica Skupštine AP Vojvodine biće održana u subotu u 10 sati. U najvišem organu AP Vojvodine kojem je Pastor bio na čelu od 2012. do 2023, što je najduže u istoriji ove pokrajine, u prisustvu porodice Pastor i pokrajinskih poslanika govoriće - Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Damir Zobenica, potpredsednik Skupštine APV i dr Bojan Bagi, predsednik pokrajinske poslaničke grupe SVM-a.

Istog dana Ištvan Pastor biće u 14 sati sahranjen u Subotici, na Bajskom groblju. Kako je najavljeno, od čoveka koji je dao veliki doprinos uzdizanju srpsko-mađarskog prijateljstva, oprostiće se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, premijer Mađarske Viktor Orban, Hunor Kelemen, predsednik Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji (DSMR) u ime mađarske zajednice izvan matične države i Balint Juhas, predsednik Izvršnog odbora SVM-a .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!