OD SUTRA RASPUST: Za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počinje mini-odmor

B.B.

07. 11. 2023. u 12:42

ZA osnovce i srednjoškolce u Srbiji sutra počinje mini-raspust, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Đaci se vraćaju u klupe u ponedeljak, 13. novembra.

ОД СУТРА РАСПУСТ: За основце и средњошколце у Србији почиње мини-одмор

Foto N. Karlić

Školskim kalendarom je predviđeno da se đacima u Vojvodini prvo polugodište završava u petak, 22. decembra, a za ostale nedelju dana kasnije, 29. decembra. Prvi "radni dan" u drugom polugodištu u vojvođanskim školama je 15. januar, u ostatku Srbije - 22. januar. Školska godina za osmake se završava 31. maja, a 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Novi mini-odmor od deset dana sa vikendom, učenici će imati od 29. aprila do 6. maja.

Za učenike od prvog do sedmog razreda letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna. Školska godina za osmake se završava 31. maja, a 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda. Drugo polugodište za maturante gimnazija traje do 24. maja, a za učenike završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola do 31. maja. Svi ostali srednjoškolci sa nastavom završavaju 21. juna.

Sveti Sava i Vidovdan praznuju se radno, bez održavanja nastave, a Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu i Dan pobede su nastavni dani, izuzev kad padaju u nedelju.

U našoj zemlji važe dva školska kalendara - jedan donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i on se primenjuje u školama na teritoriji AP Vojvodina, a drugi utvrđuje Ministarstvo prosvete i on važi u ostatku Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024