SRBIN KOG SU ALBANSKI TERORISTI HTELI DA POŠALJU U "ŽUTU KUĆU": Ostao sam tada bez šest zuba, izubijan i izrezan noževima po mome telu

Novosti online

14. 11. 2023. u 17:06

SRBIN Veljko Ostojić, čovek kog su albanski teroristi držali u zarobljeništvu na Kosovu i Metohiji, podsetio se tih dana.

СРБИН КОГ СУ АЛБАНСКИ ТЕРОРИСТИ ХТЕЛИ ДА ПОШАЉУ У ЖУТУ КУЋУ: Остао сам тада без шест зуба, изубијан и изрезан ножевима по моме телу

Foto Privatna arhiva

- Počinje snimanje filma o stradanju Srba u ozloglašenoj "Žutoj kući", gde su odvodili Srbe, na silu ih kasapili i uzimali im organe, koje su prodavali na crnom tržištu. Za te zločine kao i za mnoge druge niko nije odgovarao. Nakon svog mučenja i torture koje sam doživeo zarobljen kod Šiptara, čuo sam ih kako pričaju između sebe da će me u zoru prebaciti u Žutu Kuću i da ću tu dočekati kraj. Ono što oni nisu znali da sam ja naučio nekoliko reči na šiptarskom, jer sam izbegavši iz Krajine naselio se na Kosovo, iz jednog pakla u drugi pakao. Dragi Bog i tada je bio uz mene, pa su uveče došli ruski i engleski specijalci da me spasu - govori on.

Ni sam ne zna kako je ostao živ posle strašnog mučenja koji je morao da istrpi.

Ostao sam tada bez šest zuba, izubijan i izrezan noževima po mome telu, a kako sam ostao živ, nakon svega toga, ja i dan danas ne znam. Te strahote mi se i dan danas nekad vrate u snovima, pa proživljavam često košmare. Ujutro se probudim sav u goloj vodi. Umijem se ladnom vodom, da malo dođem sebi i spremim se za novi radni dan. Koliko čovek može da izdrži, životinja mu nije ravna. Neka makar kroz knjige i filmove ostanu neki dokazi o stradanju našega naroda - kaže Veljko.

Veljko danas obavlja poslove laboranta u jednoj kraljevačkoj bolnici, a "Novosti" su već pisale kako je preživeo "Oluju" i kako je svedočio užasima na Petrovačkoj cesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)