KARTICA I ZA SREDNJOŠKOLCE: Posle studenata, nova pogodnost i za učenike

B.B.

15. 11. 2023. u 11:40

PORED studenata, kartice bi, kako saznajemo, trebalo da dobiju i učenici srednjih škola.

КАРТИЦА И ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ: После студената, нова погодност и за ученике

Foto: N. Skenderija

 U planu je da im one služe za podizanje novca u Poštanskoj štedionici, koji im se uplaćuje na ime stipendije i kredita. Oni će aplicirati preko ove banke, a ne preko Uprave za trezor kao studenti.

Ministarstvo prosvete bi danas ili sutra trebalo da objavi listu učenika srednjih škola u Srbiji koji su dobili stipendije, a prve uplate planirane su za kraj decembra. Tada će im biti isplaćene dve rate od po 8.100 dinara, što znači da će srednjoškolci dobiti odjednom 16.200.

Interesovanje za učeničke stipendije je izuzetno veliko, pa se na konkurs prijavi oko 25.000 srednjoškolaca, dok je za kredite oko 350 prijava učenika srednjih škola koji se školuju za neko od deficitarnih zanimanja. Stipendije se daju nepovratno, dok se krediti vraćaju u slučaju da učenik ne ispuni uslove propisane konkursom. Godišnje se u ove svrhe iz kase Ministarstva prosvete izdvaja oko 650 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024