MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je danas dao nalog železničkim preduzećima da do poneđeljka dostave plan mera kako će da uspostave dodatnu kontrolu nad zaposlenima u železničkim stanicama, kako se ne bi dešavale nesreće poput ove koja se sinoć desila kod Odžaka.

Bonaparta

18.11.2023. 17:20

Ministre jedino rešenje za tu prugu je kapitalni remont i uvođenje elektronskoh uređaja za kontrolu saobraćaja. U tom slučaju neće biti ovakvih događaja, jer kod tih uređaja ne može se postaviti signal za slobodnu vožnju ukoliko ima voz na pruzi. Dotle nema načina da kontrolišete greške osoblja ko je reguliše saobraćaj.

Zeleznicar

18.11.2023. 18:45

Jedan od najvecih problema je plata koja je takva da dobar deo ljudi s posla trvi na drugi posao da bi dodatno zaradili.cist primer vam je zanimanje masinovodja,otpravnik,vozovodja magacioer,kondukter ,koji kad odu u penziju ili su pred penziom odlaze kod privatnika zeleznickih operatera gde dobijaju duplo vece plate,da bi nadomestili penziju.a sto se tice radnih uslova i sredjivanja oruga na lokalu..o tome da se ne prica..zamazivanje i sminkanje je dobro dok majstori i novinari ne odu kuci. Da ..sad cete vi da trazite stroge kontrole..udarite po ljudima,da se trazi dlaka u jajetu..i to bi bilo sve u redu da ste sve uslove za normalan rad dali i pruzili,a ne kad se dese ovakve situacije,onda pred kamerama ste svi pametni ..pocev od najmanjeg sefica do sekretara ministrica..