VUKOVARSKI HULIGANI NAPALI SOMBORSKE STUDENTE: Psovali im majku - policija nemo gledala, objavljen i snimak napada (VIDEO)

Novosti online

22. 11. 2023. u 12:40

NA Dan kolone sećanja u Vukovaru huligani su napali srpske studente u automobilu somborskih registracija, dok je policija sve to mirno posmatrala, objavio je hrvatski "Portal Novosti".

ВУКОВАРСКИ ХУЛИГАНИ НАПАЛИ СОМБОРСКЕ СТУДЕНТЕ: Псовали им мајку - полиција немо гледала, објављен и снимак напада (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/ Portal Novosti

Redakcija tog portala došla je u posed snimka na kome se vidi kako četvorica mlađih muškaraca izlazi iz automobila vukovarskih registracija i uz povike nasrće rukama i nogama na automobil ispred. Prema rečima svedoka koji je mobilnim telefonom zabeležio napad, muškarci su 18. novembra napali vozilo sa somborskim tablicama, koje se kretalo u pravcu Vinkovaca iz Vukovara, na izlazu iz Nuštra. Incident se dogodio nešto posle deset sati, u isto vreme kada se u Vukovaru održavala Kolona sećanja. Sve se odigralo u prisustvu policije, ali huligani na licu mesta nisu dobili čak ni prijavu za remećenje javnog reda i mira.

Očevidac je ispričao kako je tog dana sporo vozio u koloni, da bi u suprotnoj traci, iz smera Vinkovaca prema Vukovaru, uočio "audi" vukovarskih registracija i dva mladića koji su sa zadnjeg sedišta virila do struka, sedeći svako na svom prozoru. A onda su naglo promenili smer i nepropisno se ubacili u drugu traku, u kojoj su bili putnici iz Sombora i ovaj očevidac.

- Odjednom su ušli u moju traku i krenuli da me zaobilaze u velikoj brzini - prenosi portal izjavu svedoka. - Auto koji je išao u suprotnoj traci morao je da se pomeri. Da nije, desio bi se frontalni sudar. Ubacili su se ispred mene, a iza vozila sa srpskim registarskim oznakama. Tad su počeli s gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo, dali su im do znanja da stanu. Onda sam shvatio da nešto nije kako treba, pa sam iz predostrožnosti upalio kameru na mobilnom. Tamo se vidi da su psovali, lupali o auto i otkinuli retrovizor. Jedan od njih nosio je crnu majicu s grbom HOS-a.

Pre odlaska, taj u HOS majici opsovao je "srpsku majku" Somborcima. Vozač koji je snimio incident dao je izjavu u policijskoj stanici u Vinkovcima, gde je saznao da su napadnuti studenti iz Srbije i da su išli u BiH. Momci su odustali od progona i privatne tužbe, jer, kako su rekli, ne žele da dolaze na sud i budu izloženi javnosti.

Očevidac je još ispričao da je celom incidentu svedočila policija, jer je policijski kombi bio pored, kao i policijski auto. Dva policajca su gledala šta se dešava i kako huligani nesmetano odlaze.

Vukovarska policija je na pitanje portala Novosti odgovorila da je utvrđen identitet osoba sa snimka, dok je kriminalističko istraživanje vezano za oštećenje vozila stranih registarskih tablica u toku. Takođe će se izvršiti provere vezane za postupanje policijskih službenika, koji su mirno posmatrali ceo događaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)