OLUJNI UDARI NAPRAVILI HAOS U SRBIJI: Vetar nosio splavove, čupao stabla i skidao krovove (FOTO/VIDEO)

Novosti online

02. 12. 2023. u 20:51

OLUJNI vetar izazvao je probleme u užičkom kraju. Saobraćaj od Užica ka Bajinoj Bašti bio je otežan, jer je u mestu Zlodol drvo palo na kolovoz. Na jezeru Perućac vetar nosio splavove.

ОЛУЈНИ УДАРИ НАПРАВИЛИ ХАОС У СРБИЈИ: Ветар носио сплавове, чупао стабла и скидао кровове (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk printskrin/Nikola Mitrovic

Vozači putničkih automobila na putu Užice-Bajna Bašta morali su da koriste školsko dvorište u mestu Zlodol jer je drvo palo na kolovoz. Teretna vozila morala su da sačekaju uklanjanje stabla sa puta.

Srećom drvo je palo u trenutku kada na kolovozu nije bilo vozila.

Sličnih problema bilo je i na Tari, a zbog oborenog drveća privremeno je bio u prekidu saobraćaj od Kaluđerskih bara do Mitrovca.

Na jezeru Perućac vetar je nosio splavove koji nisu bili dovoljno čvrsto vezani, a na pojedinim je pričinjena i šteta.

Na Zaovinama pojedina domaćistva ostala su bez električne energije, a vetar je pravio probleme u snabdevanju električnom energiju i u gradskim delovima Bajine Bašte.

Ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove. Zbog oborenih stabala saobraćaj se odvija otežano i u pojedinim selima na području Užica.

Vetar koji je od petka gotovo neprekidno duvao u lozničkom kraju danas je uzeo danak. Osim što je ‘‘odleteo’‘ krov sa zgrade lozničke Elektrodistribucije, tačnije deo krovne konstrukcije sa magacina i trafo-radionice, limene krovove vetar je skinuo sa stambene zgrade na Lagatoru i još jedne u centru grada, u Ulici Svetoga Save kod autobuske stanice.

Ceh je platilo i stablo kod Muzičke škole iščupano sa sve korenom, bio je otpadanja delova fasada, a u Bulevaru Dositeja Obradovića palo je nekoliko saobraćajnih znakova. Zbog štete koju je pravio vetar na teren su morali pripadnici policije i vatrogasno-spasilačke jedinice da otklone štetu ili obezbede mesta koja nisu bila sigurna za kretanje pešaka.

Štete je bilo i u lozničkim selima gde je bilo oborenih stabala, popadalog crepa i sličnih oštećenja.

Narednih dana predstoji otklanjanje štete, a problem onima koji su ostali bez krova je kiša koja je predveče počela da pada u Loznici u kojoj je postepeno počelo ‘‘hlađenje’‘ pa je u 19 časova izmereno 12 stepeni, 11 manje nego u šest ujutru.

Jak vetar koji je duvao u Kraljevu, večeras nešto posle 18 časova, oborio je jedno stablo u Ulici Olge Jovičić, u ovdašnjoj Gradskoj koloniji, koje je tom prilikom palo blizu obližnjeg parkinga.

Prema rečima očevidaca, najpre se začulo kako nešto lomi i puca, potom se drvo stropoštalo, a prava je sreća da u ovom gusto naseljenom gradskom naselju, načičkanom stambenim zgradama i parkingom, nije bilo povređenih.

(Kurir/RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima