UGOVORI ZA 100 MEDICINARA U KRUŠEVCU: Stalan posao kovid-herojima

S.BABOVIĆ

23. 12. 2023. u 07:30

VIŠE od 100 radnika, među njima i 15 lekara, primljeno je u stalni radni odnos u Opštoj bolnici Kruševac. Svi su lečili pacijente tokom pandemije kovida 19 rizikujući svoje živote. Jedan od njih je i Slavoljub Ćirković, laboratorijski tehničar.

УГОВОРИ ЗА 100 МЕДИЦИНАРА У КРУШЕВЦУ: Сталан посао ковид-херојима

S. Babović

- Radio sam u užičkoj bolnici do 2006, a potom sam se u Kruševcu udaljio od struke - kaže Ćirković. - Zahvaljujući ljudima iz bolnice, ponovo sam angažovan, u epidemiji. Dočekao sam stalni posao i poručujem mladima da posao poštuju, da uvek pomažu i pacijentima i zdravima.

Zaključak Vlade Srbije donet u novembru omogućio je da kruševačka bolnica popuni i deficitarna radna mesta, ali i da nagradi one koji su se nesebično angažovali u teškim danima zaraze.

- Svi su učestvovali u zbrinjavanju kovid pacijenata, a imali su ugovor na određeno vreme - kaže dr Vesna Stević Gajić, direktor Opšte bolnice. - Osim lekara, tu su bili i medicinske sestre i tehničari, vozači, tehnički radnici, a ima i u manjem broju administrativnih radnika.

Mnoge zaposlene rešenje o stalnom zaposlenju zadržalo je u Srbiji. Koliko je posao promenio planove za budućnost, govore sami lekari.

- Mnogo nam svima znači i zahvalni smo svima koji su prepoznali naš rad i trud - kaže dr Svetlana Đokić, koja je u bolnici radila od 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu