RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE: Spremite se, stižu sneg i kiša u ove krajeve - Samo jedan deo Srbije će biti pošteđen

Милица Шкорић
Milica Škorić

22. 12. 2023. u 16:47

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je novo upozorenje za sneg i kišu u većem delu Srbije, pošteđen će biti samo krajnji sever zemlje.

РХМЗ ИЗДАО НОВО УПОЗОРЕЊЕ: Спремите се, стижу снег и киша у ове крајеве - Само један део Србије ће бити поштеђен

Foto: J.S.

- Tokom poslepodneva mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom, osim na severu zemlje gde će se zadržati suvo vreme - stoji u upozorenju RHMZ.

Vremenska prognoza za Srbiju

Vremenska prognoza na sajtu RHMZ pokazuje da je trenutno i dalje najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura -4, nula stepeni je na Zlatiboru, dok je jedan stepen iznad nule u Sjenici.

Najtoplije u ovom trenutku je u Valjevu, Beogradu, Kragujevcu i Negotinu gde je izmereno 9 stepeni.

Meteoalarm u 4 regiona u Srbiji

Trenutno je u 4 regiona upaljen i žuti meteoalarm i to: U Istočnoj, Jugoistočnoj, Jugozapadnoj Srbiji na Kosovu i Metohiji.

Žuti meteoalarm je upaljen za kišu i sneg, a označava potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

BONUS VIDEO: PRVI SNEG U BEOGRADU - Pahulje se zabelele u prestonici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!