DANAS JE BOŽIĆ PO GREGORIJANSKOM KALENDARU: Nadbiskup Nemet poručio - Čovek je rođen da širi svetlost i ljubav oko sebe, a ne mrak i mržnju

Марија Стевановић
Marija Stevanović

25. 12. 2023. u 07:37

VERNICI crkava koje vreme računaju po gregorijanskom kalendaru danas proslavljaju najradosniji praznik Božić, rođenje Isusa Hrista.

ДАНАС ЈЕ БОЖИЋ ПО ГРЕГОРИЈАНСКОМ КАЛЕНДАРУ: Надбискуп Немет поручио - Човек је рођен да шири светлост и љубав око себе, а не мрак и мржњу

Foto: Piksabej

Božić proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske, anglikanske i pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena, uključujući i Ukrajinu koja ove godine prvi put obeležava Božić po gregorijanskom kalendaru, nakon zakona koji je ukrajinski predsednik potpisao u julu, u nastojanju da učini otklon od Rusije.

Noćas je u crkvama širom sveta i u Srbiju služena sveta misa polnoćka, koju je u Beogradu predvodio beogradski nadbiskup Ladislav Nemet i to u Katedrali Uznesenja blažene device Marije, prenosi Tanjug. 

Nemet je ukazao na značaj Božića i naglasio da smatra da svaki čovek i svako od nas ima mogućnost da izabere dobro.

- Čovek je rođen da širi svetlost i ljubav oko sebe, a ne mrak i mržnju - poručio je nadbiskup Nemet.

Podsetio je da je Božić vreme kada se porodica sastaje i dodao da u tim trenucima treba da ostavimo mobilne telefone i smirimo naše duše i srca.

Božić se, kao i Hanuka i Nova godina, tradicionalno obeležava i na Međunarodnoj svemirskoj stanici, od 1968. godine.

Povodom najradosnijeg praznika predsednik Srbije Aleksandar Vučić i drugi državni zvaničnici uputili su božićnu čestitku nadbiskupu beogradskom Nemetu i svim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

BONUS VIDEO:

POSTI SE ZARAD VIŠEG CILjA: Slava se slavi u znaku svetitelja, ostalo je suvišno


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo