uživoSVEČARSKI U PEĆKOJ PATRIJARŠIJI: Patrijarh srpski Porfirije služio Božićnu liturgiju (VIDEO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

07. 01. 2024. u 08:30

U PEĆKOJ patrijaršiji u 8 sati počela je božićna liturgija koju služi patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, uz sasluženje arhimandrita Danila, jeromonaha Nikona i đakona Dragana Radića i Radomira Vrućinića.

СВЕЧАРСКИ У ПЕЋКОЈ ПАТРИЈАРШИЈИ: Патријарх српски Порфирије служио Божићну литургију (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Liturgiji su prisustvovali vernici iz svih krajeva Kosova i Metohije.

Patrijarh Porfirije započeo je posetu Kosovu i Metohiji 3. januara, kada je stigao u Pećku patrijaršiju, a pre Božića posetio je i manastir Visoke Dečane, manastir Gračanicu, kao i Srbe u Orahovcu i Velikoj Hoči.

Patrijarh je juče, na Badnji dan, služio svetu liturgiju u manastiru Gračanica uz sasluženje episkopa raško - prizrenskog Teodosija i hvostanskog Alekseja.

- Sabrali smo se u duhu, sabrali smo se u istoj nadi ovde u svetoj Gracanici, čitavim svojim bićem pred Bogom. U ljubavi i srcem i mišlju u odnosu na Boga i čitavim svojim bićem u odnosu na bližnjega svoga. Znamo ko je naš Bog, jedan u trojici otac i sin i sveti duh, ali znamo i ko je naš bližnji, biće stvoreno po slici i prilici, naš bližnji je čovek - rekao je patrijarh Porfirije okupljenim vernicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove