"PROHODNI SVI DRŽAVNI PUTEVI" Vesić saopštio: Posuto 320 tona soli, jutros nema problema

Novosti online

08. 01. 2024. u 08:48

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić posetio je jutros punkt za održavanje puteva na Konjarniku JP „Putevi Srbije“ i izjavio da su svi državni putevi na teritoriji Srbije prohodni, a da je tokom noći posuto 320 tona soli, kako bi se sprečila pojava leda i putevi bili bezbedni za vožnju.

ПРОХОДНИ СВИ ДРЖАВНИ ПУТЕВИ Весић саопштио: Посуто 320 тона соли, јутрос нема проблема

Foto: Ministarstvo

Snega, u visini od pet centimetara, ima samo u Ivanjici, Čačku, Požegi i Valjevu, dok na svim drugim putnim pravcima nema apsolutno nikakvih problema, naglasio je Vesić.

- Imamo 172 putne baze, od kojih se 36 nalaze na auto-putu, sa 1.332 radnika, od kojih je na auto-putevima angažovano njih 396. Tokom noći smo preventivno posipali so i čistili sneg u delovima Srbije gde je snega bilo - napomenuo je ministar.

Dodao je da je noćas posuto 320 tona soli.

- Za sezonu smo nabavili 87.200 tona soli, do sada smo potrošili oko 13.000 tona. Imamo je dovoljno i nastavljamo sa posipanjem kako ne bi došlo do pojave leda. Na putevima se nalazi oko 318 mašina za posipanje soli i čišćenje snega i 364 za utovarivanje soli i pomoćnih mašina - rekao je Vesić.

Foto: Ministarstvo

Napomenuo je da zabrana korišćenja šlepera važi na putevima Jošanička banja ‒ Kopaonik, Novi Pazar ‒ Deževa ‒ Šaronja ‒ Odvraćenica, Kopaonik‒Rudnica, Kopaonik‒Jaram i Raška‒Odvraćenica.

Ministar je apelovao na građane koji će se danas, nakon praznika, vraćati ka gradovima, posebno ka Beogradu, da na put krenu ranije i ne čekaju mrak, budući da se tokom dana očekuju veće padavine.

Takođe, apelovao je na vozače šlepera i teških vozila da ne kreću na put, jer se najveći problemi dešavaji kada se šleper zaustavi ili prevrne na putu.

Upozorio je vozače i da budu oprezni u saobraćaju narednih dana, s obzirom na najavljene niske temperature i moguću pojavu leda na putevima i da prilagode brzinu uslovima u saobraćaju, kako bi bili bezbedni.

- Jutros nema problema na putevima, i ako svi budemo odgovorni, proći ćemo bez problema kroz današnji dan - rekao je ministar Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!