SRBI SLAVILI BOŽIĆ U SKADRU: Najradosniji hrišćanski praznik obeležili i pravoslavci u Albaniji (FOTO)

V.K.

09. 01. 2024. u 17:55

Sa blagoslovima arhiepiskopa tiranskog, dračkog i cele Albanije Anastasija Janulatosa i mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija Mićovića, i ove godine tradicionalno se okupio srpski narod u Vraki kod Skadra da proslavi Badnji dan i Božić.

СРБИ СЛАВИЛИ БОЖИЋ У СКАДРУ: Најрадоснији хришћански празник обележили и православци у Албанији (ФОТО)

Foto: Svetigora

U subotu 6. januara 2024. godine, na Badnji dan, badnjake je u porti hrama Presvete Trojice osveštao i naložio sveštenik Ivan Popović, klirik Albanske pravoslavne crkve, uz prisustvo predstavnika Srba i Crnogoraca u Republici Albaniji, i vernog naroda koji se okupio u porti hrama Presvete Trojice u Vraki.

Badnjake su posle osveštavanja naložili i predsednik Udruženja “Morača-Rozafa” Pavle Brajović i potpredsednik Društva Sveti Jovan Vladimir iz Skadra Viktor Miščenko. Svečanom osveštavanju badnjaka pored hrama Presvete Trojice u Vraki, prisustvovao je i ambasador Srbije u Tirani dr Slobodan Vukčević sa saradnicima.

Na Božić u nedelju 7. januara u hramu Presvete Trojice u Vraki, liturgiju su služili sveštenici Srpske i Albanske pravoslavne crkve, protojerej mr Predrag Šćepanović i prezviter Ivan Popović. Čtecirao je Rus Sergej Miščenko, unuk pokojnog Alekseja Miščenka, osnivača i prvog predsednika Pravoslavnog Društva Sveti Jovan Vladimir u Skadru, a za pevnicom je pojao profesor Cetinjske bogoslovije i urednik Katihetskog programa Radio Svetigore mr Aleksandar Vujović.

Posle liturgije svima su podeljeni božićni pokloni kao dar Mitropolije crnogorsko-primorske i mitropolita Joanikija. Okupljenima se obratio sveštenik Predrag Šćepanović, čestitajući srpskom narodu i svim ljudima dobre volje praznik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)