GRAĐANI, OPREZ: Nova prevara kruži Srbijom - ukoliko dobijete ovu poruku, nikako je ne otvarajte

Novosti online

11. 01. 2024. u 10:07

NOVA internet prevara kruži Srbijom, a građanima stižu SMS poruke navodno od Pošte Srbije, gde se zahteva ažuriranje adrese na određenom linku u Safari pregledaču, kako bi im paket stigao.

ГРАЂАНИ, ОПРЕЗ: Нова превара кружи Србијом - уколико добијете ову поруку, никако је не отварајте

Foto: AP/Novosti

- Pošta: Vaš paket ne može biti isporučen zbog nedostajuće adrese i netačnog poštanskog broja. Molimo vas da se pobrinete za to odmah. Možete da ažurirate svoju adresu i zatražite novu isporuku na mreži. Molimo dovršite promenu u roku od 12 sati da biste izbegli nepotrebne gubitke - stoji u lažnoj poruci koja stiže građanima na telefone širom Srbije.

U pitanju je "fišing" poruka, a iz Pošte Srbije upozoravaju građane da ne otvaraju linkove, ali i savetuju šta odmah da urade ukoliko su napravili takvu grešku i ostavili svoje podatke.

Foto: Novosti

Objašnjavaju da je u pitanju "fišing" prevara (pokušaj krađe podataka građana), da mejlovi i poruke stižu sa adresa i sadrže linkove ka stranicama koje nisu u vlasništvu Pošte Srbije, a da se traži uplata novca putem platnih kartica.

- Građanima savetujemo da budu oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim mejlovima i da ne unose svoje podatke. Ukoliko ipak otkriju podatke sa platne kartice, neophodno je da se odmah obrate banci kako bi kartica bila blokirana i izdata nova, a ukoliko otkriju korisničko ime i lozinku, neophodno je da lozinku u što kraćem vremenskom periodu promene - ističu iz Pošte Srbije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima