JEDNODNEVNA PAUZA: Spasavanje krava i konja na Krčedinskoj adi nastavlja se sutra, u petak

Lj.P. - Z. G.

11. 01. 2024. u 15:13

SPASILAČKA misija goveda i konja sa Krčedinske ade danas je zaustavljena na jedan dan, ali već sutra, u petak, biće nastavljena, potvrdili su za „Novosti“ u JP „Vojvodinašume“, čijom skelom se izgladnele životinje sa ostrva prevoze na kopno.

ЈЕДНОДНЕВНА ПАУЗА: Спасавање крава и коња на Крчединској ади наставља се сутра, у петак

FOTO:Lj.P.

Posle dvodnevne akcije spasavanja životinja, na Krčedinskoj adi je preostalo još osam krava i krdo od više desetina konja, i oni će biti evakuiasani.

Stočari su jednodnevnu pauzu iskoristili da u saradnji sa veterinarskim inspektorima pregledaju izglednalu stoku, koja je usled nabujalog Dunava, danima bila zarobljena na Krčedinskoj adi bez hrane. Životinjama su u ponedeljak Specijalistički timovi Sektora za vanredne situacije čamcima preneli hranu, a sutradan, u utorak, po nimalo lakim vremenskim uslovima i velikoj hladnoći i pri visokom vodostaju Dunava, počela je akcija spasavanja životinja.

Iz „Vojvodinašuma“ su poručili da se neće stati dok sve životinje sa ostrva ne budu spasene, ali i da će evakuacija poludivljih konja biti veći izazov od krava.

FOTO:Lj.P.

Uprkos teškim uslovima u kojima je stoka bila prethodnih dana, nijedna nije uginula. Prvog dana na obalu su dovezene dve u lošem stanju, a jedna od njih je ostala tu da leži. Međutim, posle nekoliko sati joj je bilo bolje i jela je seno koje su joj stočari doneli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!