OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Niko nije tražio produženje raspusta

B.B.

12. 01. 2024. u 16:42

INICIJATIVA za produženje zimskog raspusta do sada nije stigla Ministarstvu prosvete, niti je u okviru resora prosvete ta mogućnost razmatrana, potvrđeno je za "Novosti" u ovom resoru.

ОГЛАСИЛО СЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ: Нико није тражио продужење распуста

Foto: Profimedia

Nadležni navode da,  ukoliko dobiju informacije od Ministarstva zdravlja po ovom pitanju, postupiće u skladu sa time.

Iako zimski raspust za većinu đaka u Srbiji traje i sledeće nedelje,  u pojedinim medijima su se pojavile informacije da bi đački odmor mogao biti produžen zbog, kako se navodi, velikog broja oblelih od respiratornih infekcija.   Mišljenja su podeljena da li bi se tako sprečilo širenje zaraza, obzirom da školarci i kada bi raspust bio produžen sigurno ne bi sedeli u kući, već bi se družili, izlazili što, svakako, ne bi uticalo na smanjenje širenja zaraze.

Ni u školama nisu za produžetak raspusta, jer se ti dani moraju nadoknaditi radnim subotama, a beogradski đaci su već dosta vremena odsustvovali sa nastave zbog serije lažnih dojava o bomabama krajem prošle godine.

Inače, đaci iz Vojvodine se u ponedeljak vraćaju u klupe, jer su oni otišli na odmor nedelju dana ranije od svojih vršnjaka iz ostalih delova Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)